" /> МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ ВСЯКО ЗЛО КЪМ СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ХАРАЛАМПИЙ
Translate
ЧИСТИ СЪРЦА
Православието по света
Начална страница
Света Вселенска Съборна и Апостолска Църква
Автокефални (самостоятелни) православни църкви
Автономни Православни Църкви
Събития от Православния свят
Академичен живот зад граница
Златни страници на православната мисъл
Свети земи
Света Гора Атон
Православието в Англия
Православни светини
Християнски празници
Новомъчениците - съвременната слава на Православна Църква
Християнофобия
Социологически проучвания
Църковен календар
<<  Май 2012  >>
 По  Вт  Ср  Че  Пе  Съ  Не 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CB Login
CB Online
None

Проповед на седмицата

МОЛИТВА ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ ВСЯКО ЗЛО КЪМ СВ. СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ХАРАЛАМПИЙ

България-новинарски блок

(Даниил 3:1-24; 91-94; 6 гл.)

О, всесвети и велики свещеномъчениче Харалампие, доблестен и непобедим Христов воине, преизряден угодниче Господен, горещ наш застъпниче и бърз помощниче в скърбите.

Помогни на мене, грешния и недостоен Божий раб в сегашния живот и измоли Господа Бога да ми дари прошка на всички мои съгрешения с дело, с дума, с мисъл и с всички мои чувства. Помогни ми при излизането на моята душа, за да ме избави Господ Бог от въздушните митарства и от вечната мъка. Запази и закриляй всички христоименити люде, които славят и почитат твоите досточтими страдания. Огради и всяка християнска страна и я запази с твоите свети молитви от световни смутове, от земетръс, от нападение на другородци и от междуособни борби, от глад, наводнение, огън, меч и от внезапна смърт, според както сам си се молил на Бога и си рекъл: Господи, ако Ти е угодно, дай слава на Твоето име и дето бъдат положени моите мощи и се почита моята памет, там да не бъде глад, мор, заразителен въздух, който погубва плодовете, а да пребивава мир, телесно здраве, душевно спасение и всяко добро.

А сега, като имаш преголямо дръзновение пред Него и като предстоиш винаги пред престола Господен, помоли се за мене, негодния Божий раб, който съм в греховна тъмнина, и ме избави от Божия гняв и от вечното наказание. И така, чрез твоето застъпничество и помощ, Христос Бог, по Своето милосърдие и благодат, да ми даде да поживея в този век тих и безгрешен живот, и да ме избави от лявата страна, като ме удостои да застана отдясно при всички светии. Амин.

(Иконата на св. свщмч. Харалампий е от сайта Православие.Ru)

Последна промяна (Четвъртък, 09 Февруари 2012 21:50)

Статии с подобна тематика