adam%20darski Всемирното Православие - В ПОЛША СЪДЯТ ИЗВЕСТЕН МУЗИКАНТ-САТАНИСТ ЗА ОСКВЕРНЯВАНЕ НА БИБЛИЯТАВ Полша съдят музиканта и лидер на групата "Behemoth" Адам Дарски за публично оскверняване на Библията на сцената, което се е случило преди две години, съобщава сайт "Religious Watch" като цитира британските СМИ.

Съдебното дело против А. Дарски е повдигнато за втори път – през 2008 г. той е успял да избегне арест за това, че е разкъсал екземпляр на Библията пред очите на хиляди свои зрители по време на концерт.

 

В своя защита музикантът е изтъкнал, че не е искал да накърни религиозните чувства на вярващите, а оскверняването на Библията е било само невинна част от неговото изпълнение“. Но преди месец Полската Национална Консервативна Партия “Право и справедливост” е изразила становище, че Дарски справедливо е подведен под съд.

Според полското законодателство, оскверняването на всеки  религиозен символ се явява престъпление, а експерт от Краковския Университет е потвърдил, че всеки екземпляр на Библията може и трябва да се счита за религиозен символ

Ако Дарски бъде обявен за виновен, го очаква до две години затвор.

Полската метал-група "Behemoth" е добре известна със своя окултизъм, сатанизъм и антихристиянски песни.

 

 

 ИЗТОЧНИК: PRAVOSLAVIE. RU 

.