Християнофобия

158940.p Всемирното Православие - Християнофобия

На 9 фавруари 2014 г. в катедралния храм в Южен Сахалин (Русия)  въоръжен мъж застреля служещата в храма Людмила (Пряшникова) и мирянин, Владимир Зопорожец, чиито тела днес ще бъдат опети в храма Възкресение Христово.

soborsahalin2 Всемирното Православие - ХристиянофобияМонахиня и мирянин бяха убити на о. Сахалин от въоръжен мъж, който нахлул в катедралния храм “Възкресение Христово” в Южно-Сахалинск в Русия и стрелял, съобщи Интерфакс. Ранени са още шест души. 

Нападателят е служител в местна охранителна фирма и е задържан. Повдигнато му е обвинение за убийство на две и повече лица. Вчера патриархъг на Москва и цяла Русия Кирил по време на утринното богослужение в Патриаршеския Успенски събор в Кремъл, Москва отправи молитва за упокоение душите на загиналите и за възстановяване на пострадалите от трагедията

Около 100 милиона християни са подложени на преследвания по целия свят, като насилието нараства с най-бързи темпове в Сирия и Етиопия. Гоненията са главно в Африка и Азия. Това сочат изнесените данни от доклада на международната правозащитна християнска организация Open Doors, съобщава Православие.by.

Както се отбелязва в доклада, три държави — Северна Корея, Саудитска Арабия и Афганистан — заемат първите места по ръст на насилието по отношение на християните. През 2011 г. измежду 50 държави тези три страни отново заемаха първите три позиции.

97467.p.jpg?0 Всемирното Православие - ХристиянофобияВ нощта срещу Рождество Христово (по стар стил) египетски военнослужещи предотвратиха мащабен терористичен акт в църква в северната част на планината Синай. Както предава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на ВС АРЕ, терористите планирали да взривят коптски енорийски храм в град Рафа.

96790.p.jpg?0 Всемирното Православие - ХристиянофобияВ Нигерия въоръжени лица отново нападнаха християнска църква и застреляха 15 души. За това е съобщил в понеделник представителят на Службата за извънредни ситуации в страната Мохамед Канар, предаде вчера ИТАР-ТАСС.

По данни на Канар въоръжените лица са нахлули по време на неделната служба в църквата в град Чибок, намиращ се в североизточната част на страната, и са открили огън.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре