Аудио лекции с о. Серафим Роуз

serafim369510 Всемирното Православие - Аудио лекции с о. Серафим Роуз ЗАКЛЮЧЕНИЕ

 

За всеки православен християнин, който има някаква представа какво е Православието и някаква представа за това какво представлява светът днес, който гледа на света от гледната точка на православния светоглед, е очевидно, че светът наближава своя край. Признаците на времето са толкова очевидни, че може да се каже, че светът се руши в своя край.

srouse4 Всемирното Православие - Аудио лекции с о. Серафим РоузКакво общо има всичко това с нас, които се опитваме да водим, доколкото можем, трезвен православен живот? Има много общо. Трябва да разберем, че животът около нас, макар и ненормален, е мястото, където ние започваме собствения си християнски живот. Както и да разбираме живота си, каквото и истински християнско съдържание да му придаваме, той, отчасти, все още носи върху себе си отпечатъка на „аз поколението” и трябва да бъдем достатъчно смирени, за да видим това. Това е нашата отправна точка.

images?q=tbn:ANd9GcRNWW1oOohmtBHwjaWQrXqENVe__oEzpo8DSAZwshvt0qpKYM6XSA Всемирното Православие - Аудио лекции с о. Серафим Роуз

Всеки, който погледне съвременния живот от перспективата на нормалния живот, какъвто са живели хората в предходни времена – да кажем в Русия, Америка или която и да било западноевропейска държава през 19 в. – не може да не бъде поразен от това колко ненормален е станал животът днес. Като цяло, понятията за авторитет и подчинение, благоприличие и учтивост, за публично и интимно поведение -  всички те коренно са се променили, преобърнали са се наопаки, освен в малко на брой изолирани човешки общности – обикновено християни – които се опитват да запазят т. нар. „старомоден” начин на живот.

Seraphim_rose Всемирното Православие - Аудио лекции с о. Серафим Роуз

 Можете да чуете беседа, произнесена от о. Серафим Роуз на английски език. Беседата ще бъде помествана на части с отделна тематика

  

Преди да започна настоящата беседа за православния светоглед бих искал да кажа няколко думи за това защо е важно да имаме православен светоглед или, по-скоро, защо е по-трудно да имаме такъв светоглед днес в сравнение с миналите векове.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре