Прешовският архиепископ, митрополит на Чешките земи и Словакия Ростислав съобщи, че молитвено подкрепя УПЦ начело с Блажения митрополит Онуфрий.

Много сме притеснени за братската Украинска православна църква, заяви Предстоятелят на Православната църква на Чешките земи и Словакия по време на среща с ръководителя на Представителството на УПЦ към европейските международни организации, Баришевския епископ Виктор (Коцаба) на 10 ноември 2018 г. За това съобщава Информационно-просветният отдел на УПЦ.

 

Срещата се състоя с благословението на Блажения Киевски и на цяла Украйна митрополит Онуфрий по време на пребиваването на Баришевския епископ Виктор в Словакия по покана на Михайловския и Кошицки архиепископ Георги.

 

Срещата се проведе в резиденцията на Предстоятеля на Православната църква на Чешките земи и Словакия в Прешов. На срещата присъстваше също и Михайловският и Кошицки архиепископ Георги. В същия ден в гр. Кошице (Словакия) Баришевският епископ Виктор взе участие във Великата вечерня с лития в катедралния храм на града послучай храмовия празник в чест на св. Йоан Милостиви, Патриарх Александрийски.

 

На снимката: Прешовският архиепископ, митрополит на Чешките земи и Словакия Ростислав и ръководителят на Представителството на УПЦ към европейските международни организации Баришевският епископ Виктор (Коцаба)

 Oще по темата тук и в нашата рубрика тук.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре