Неделни проповеди

p1bbt1iruf1ll8160l1ijg1qhmdtp Всемирното Православие - Неделни проповеди29. Нека послушаме още и да се почудим на Божията премъдрост, която живее в глинени съдове. Когато бях в този манастир, аз се удивлявах на вярата и търпението на някои новопостъпили, и на това, как те с неуморна твърдост понасяха от игумена мъмрене и укори, а понякога и изпъждане и търпяха това не само от игумена, но и от другите, по-малките.

p1bbbvodl0pso1iuk9eu15gv1e5ta Всемирното Православие - Неделни проповедиВ Евангелието от Лука четем особено дълбоките Христови думи: „… с търпението си спасявайте душите си“ ука. 21:19). О, Господи наш, Господи! Какво говориш Ти? Нима е толкова огромно, толкова безмерно значението на добродетелта търпение, че тя дори може да спаси душите ни?

С каквато мяра мерите,

с такава ще ви се отмери

(Мат. 7:2) - казва Христос.

Благослови, отче!

TS9euXT7Vyq0aXOut03bMKZHFOE1TCxg2a6EYIC-NtQ-mxBKUtorT-bY81txjxcY1bv41Px4Z2xWdNsIkyz9z8eIolAvwl4kcgNdZx81seREHgMzi5S1vDdyaK2B_VGK6emdVEs7mRWY4KgO Всемирното Православие - Неделни проповеди1421390278_featured Всемирното Православие - Неделни проповедиБлагочестиви християни, Светият Дух ясно казва, че Христос е нашият мир, който ни помири с Бога и с ангелите, като победи греха и разруши враждата, и поради това, че искаше да засади на земята небесен ангелски мир и любов, изкорени от човешкия род враждата и повелява на всеки християнин да прощава греховете на другите, които съгрешат против него, както ще чуете сега от днешното свето Евангелие.

Дето бъде трупът, там ще се съберат орлите,

казва Христос в Мат. 24:28.

Благослови, отче!

20160410120555 Всемирното Православие - Неделни проповедиИисус Христос, след като казал на садукеите, че ще има общо възкресение на мъртвите и обяснил на фарисеите коя е най-голямата заповед в закона, когато го изпитвали, и после ги укорил, че са лукави и лицемери, и най-накрая предсказал пред апостолите разрушаването на Иерусалим, тогава им съобщил и за Своето второ пришествие.

Голяма радост има на небесата

и за един каещ се грешник,
(ср. Лук. 15: 7).

Благослови, отче!

2Q== Всемирното Православие - Неделни проповедиБлагочестиви християни! От днешното Евангелие ще научите колко се радва Бог на грешниците, когато се покаят, и ще видите колко обича праведниците и колко милва грешниците, към които често проявява Своята милост и им помага да се обърнат от греховете си към покаяние.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре