ЧИСТИ СЪРЦА

Добромира и Теодора Миткови от гр. Варна са сред изтъкнатите победители в конкурса „Чудото на Рождество Христово“, организиран през годините от Младежкия православен център „Чисти сърца“ в гр. Смолян и сайта „Всемирното православие“.

Последните две техни творби поместваме като поздрав към всички вярващи младежи и деца за Рождество Христово!

БОГ СПАСИТЕЛ" - ТЕОДОРА МИТКОВА, 9 Г., ГР. ВАРНА - I МЯСТО ЗА ПОЕЗИЯ (1 – 4 КЛАС)

Рождество Христово днес е!

А на Рождество стават чудеса!

Защото днес Бог Спасител се роди!

Усмихнете се щастливи

с любовта от своите сърца.

Късче обич, щастие дари,

нежност, много благи добрини.

IMG 3138Пловдивска св. митрополия покани всички отличени участници във Втория конкурс, посветен Въведение Богородично - Деня на християнското семейство и православната младеж, на специален ритуал за връчване на наградите. Той се проведе в епархийския град в навечерието на празника и донесе голяма радост за децата.

На Осмия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски - Русе 2015“ периодичното издание за деца и младежи „Чисти сърца“ – Смолян, бе отличено със Специална награда в раздел „Журналистика“ /колективно участие/.

Великденският брой на в. „Чисти сърца“ – Смолян, съдържа много и вълнуващи откровения на младите автори за живота в Църквата и извън нея – ежедневието, което радва, но и безпокои. Надделява темата за Христовото Възкресение, донесло на човечеството истината, че има живот вечен и за него е нужна през целия си жизнен път да се трудим с вяра и любов.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Нагоре