75159_176019559090924_175994929093387_577266_5308924_n%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE Всемирното Православие - „ЧИСТИ СЪРЦА”: „БЛАГОДАРИМ ВИ, ДОБРИ ХОРА!”

Младежката доброволческа организация „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян благодарим на всички добри хора, които пуснаха дарения в касичката ни. Това са цели  478 лева и 76 стотинки!

Касичката поставихме в храма в навечерието на Коледа, за да подкрепим поредната си акция. А тя ще бъде среща с майки на деца с увреждания, които посвещават цялото си време за спасяване на рожбите си не само от физически, а и от душевни болки. Те нямат време за себе си, за свое развлечение. Ние ще им подарим едно весело пътуване  до забележителности в Родопите и ще го направим заедно със Съюза на инвалидите в Смолян.

Ние получиха и дарения във вид на предмети за бита, детски играчки и дрешки, книжки, лакомства и  др., които вече предадохме на малките членове на Съюза на инвалидите в Смолян по време на Коледното им тържество в ресторант „Централ”.

За една година и два месеца от създаването й в Деня на Въведение Богородично през 2010 г. доброволческа ни организация „Чисти сърца”  записа 15 благотворителни акции, свързани с болни и самотни хора, деца сираци и бездомни животни. Организирахме два детски празника пред храма, проведохме 4 трудови дни за почистване на природни обекти в Смолян, два пъти подарявахме саксии с цветя за акцията ни „Цветните балкони на Смолян”. С голямо въодушевление в новооткрития пенсионерски клуб в кв. „Каптажа” голата стена   превърнахме в красива изложба с произведения  от бита на родопчанката.

Всеки, занимаващ се с важна работа като нашата, знае, че трябва се прави отчет на свършеното. И ето – ние го правим.  А идват и спомените от прекрасно прекараните моменти. Спомняме си лицата на хората, с които сме имали късмета да се срещнем... А ние имахме огромен късмет. За една година усилена работа ние се запознахме с прекрасни хора – възрастните хора в Дома в с.Фатово, тези забравени, но добри души ни развълнуваха до сълзи, когато решиха да ни подарят една песен, изпята от сърце, и усмивките си. Нашите приятели - децата от Дома в Широка лъка, са запечатани в нашите сърца от първия момент, в който ги видяхме. Те ни подариха своето крехко детско доверие, приятелство и усмивки, разбира се!

Доброволческата съдба ни срещна с прекрасни възрастни хора и деца от Смолян. Заедно с пенсионерите  се забавлявахме по български с кръшни хора и песни, а със смолянчанчетата си играхме, творихме и лудувахме на детските празници пред храма за1 юни под надслов „Заедно срещу дрогата” и за откриване на новата учебна година под надслов ”Да пазим децата на пътя с Вяра, Надежда, Любов”. Навсякъде, където и да отивахме, когото и да срещахме, ние намирахме усмивки и така се превърнахме точно в това – едни Събирачи на усмивки! Казват, че доброволецът не иска нищо в замяна на своя труд и усилия, а ние искаме – ние искаме да оставяме след себе си едни усмихнати и щастливи хора, а за нас да вземем красивите и приятни спомени с нашите нови приятели!

Но какво щеше да се случи, ако нямахме подкрепата на много добри хора? Ето какво -  нямаше да се справим! Благодарение на многото добри хора ние успяхме да зарадваме много тъжни хора. Затова от името на всички доброволци на ,,Чисти сърца’’ и от името на тези, свързани с нас, искаме да ви благодарим, добри хора! За нас вашата подкрепа значи много, защото вие ни цените и уважавате, макар да сме още ,,малки’’ - само на 1 година и 2 месеца. Доверието ви ни помага да вървим напред всеки ден!

 

 

 

 P1210477 (1).JPG - 69.03 Kb

 

 P1220604.JPG - 64.65 Kb

 

 P1230162.JPG - 52.26 Kb

 P1230176.JPG - 69.78 Kb

 

 Касичката.JPG - 55.33 Kb