images?q=tbn:ANd9GcTrkI1Hv17pL5m0cMekYF_haM-4BYVzF_nZrLgKc1y7hLM06Ukmdg Всемирното Православие - „ЧИСТИ СЪРЦА” ОБЯВЯВАМЕ НОВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ

Уважаеми съграждани! Мили добри хора!

 

Ние, децата-доброволци, от Младежкия православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски”, обявяваме нова благотворителна акция. Този път за закупуване на два малки цветни телевизора за болните на хемодиализа в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в Смолян. Идеята ни подсказа председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева. На среща с ръководството на съюза, на която уточнихме какви общи дейности предлагаме до края на тази учебна година, госпожа Славчева сподели, че за ремонтираното отделение за хемодиализа е нужен още един  телевизор.

 

 Болните, които се превозват  и от най-далечните села на нашата Смолянска област, остават в отделението в лежащо положение поне 4 часа, включени на хемодиализните апарати. Представихме си колко изтощително се чувстват, колко мъки изпитват и сигурно се страхуват за живота си, но в същото време са благодарни на болницата, че тези процедури са спасителни за тях. 

Представихме си, че може да са наши близки или наши непознати, няма значение, които още искат да посрещат всяка сутрин слънцето, да се радват на живота и на добри човешки отношения. Решихме, че можем да им помогнем. Досега нашите благотворителни акции винаги са успявали, защото сте ни помагали вие, добрите възрастни хора, независимо дали работите или сте пенсионери. Благодарим ви от сърце!


При посещение в отделението за хемодиализа в Смолянската болница се установи, че са нужни не един, а два телевизора, защото ще влязат в действие още две нови зали. Ремонтът на отделението е струвал 26 865 лева. Вътре е много чисто и приветливо. Осигурени са   и 123 хиляди лева за нова медицинска апаратура благодарение на Министерството на здравеопазването и на ръководството на болницата. Медицинският екип се грижи внимателно за болните. Нека дадем и ние своя дял в полза на тези, които страдат, които през ден прекрачват прага на отделението, за да се спаси животът им, превозени до Смолян и от най-отдалечените селца на нашата родна планина Родопа, някои от 100 и повече километра.

 

Двата малки цветни телевизора ще струват общо около 300 лева. Когато лежат по 4 часа, включени на хемодиализната апаратура,  пациентите  няма да скучаят и да мислят тревожни неща. Те ще знаят, че  някой непознат или много непознати са се погрижили като най-близки хора за тях да облекчат болките им. Да дадат усмивка на техните лица.

 

Ще поставим касичка в храм „Св. Висарион Смоленски”. Ние също ще се включим в благотворителната акция с нашите „доброволчески левчета”, които отделяме всеки месец от джобните си средства.

 

С обич към всички добри хора: Децата-доброволци от „Чисти сърца”!

 

22 февруари 2012 г.,

гр. Смолян