IMG_4882%20(300x225) Всемирното Православие - ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В СМОЛЯН ИЗНЕНАДА „ЧИСТИ СЪРЦА” С ЛИЧНИ ДАРЕНИЕ ОТ 417 ЛЕВА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА  КОЛЕДНА АКЦИЯ ЗА ДЕЦАТА ИНВАЛИДИ

На 18 декември т.г. дарението бе донесено в храм „Св. Висарион Смоленски” от Даниела Топова, старши експерт по младежките и социални въпроси, продължаваща да изпълнява и длъжността пресаташе на Областната управа. Средствата бяха придружени с поздравителна картичка от областния управител инж. Стефан Стайков, който благодари на децата за тяхното милосърдие и доброволчество и  им пожелава да бъдат здрави, да има мир и благополучие в семействата им и да се учат добре.

Даниела Топова свари децата от „Чисти сърца” по време на редовно занимание, когато приготвяха поздравителни послания-картички за връстниците си от Съюза на инвалидите в Смолян, с които  заедно ще празнуват в събота.  Тя им разказа какъв е поводът колегите й от Областната администрация да направят лични дарения: „Ние разбрахме за вашата  драма, която преживяхте с открадването на касичката с даренията. Някой недобросъвестен злоупотреби и вие страдате. Трябва да знаете, че този факт трогна много хора, мен лично и поради тази причина аз обещах пред себе си, че ще положа всички усилия да помогна за вашата добра кауза. Това, което правите, е много благородно, защото е голяма рядкост деца на вашата възраст да правят нещо за другите хора. Децата-инвалиди са в тежко положение, защото те нямат вашия късмет да излязат  навън, да дойдат тук в центъра, да бъдат заедно с вас, да споделят  тези радости, които споделяте вие. Аз разказах на моите колеги в администрацията за това, че вие страдате заради факта, че някой ви открадна касичката и не можете да осъществите идеята си за Коледния празник на децата инвалиди. Те бяха изключително съпричастни и така събрахме тази сума от добро сърце за вашите добри сърца.”

Децата зарадвани благодариха на Даниела Топова и помолиха да предаде благодарностите им и на колегите си от Областна администрация, а 10-годишната рецитаторката Елена Пашова я поздрави със стихотворението на Дора Габе „Божа Майка”.

 

 IMG_4885 (300x225).jpg - 82.46 Kb

 IMG_4886 (300x225).jpg - 80.85 Kb

 IMG_4889 (300x225).jpg - 78.75 Kb