chudoto_koleda_3 Всемирното Православие -  КАК ИЗРАСТВАТ ДЕЦАТА НИ:     „МОЯТ ПЪРВИ ДЕН В „ЧИСТИ СЪРЦА””Очаквах с нетърпение първия си ден в клуб „Деца-журналисти”  в Смолян , но въпреки това закъснях, защото валеше като из ведро. Влязох в църквата „Свети Висарион Смоленски”, а жената, която продава свещи, ни упъти по стълбите  към втория етаж, където е залата на Неделното училище и където се събират децата от Младежкия православен център „Чисти сърца”. В залата се стъписах,  тя беше пълна с деца. Седнах по-назад,  защото ме беше срам. А главният повод да поискам да съм в „Чисти сърца” и да присъствам тук е, че съм една от наградените в конкурса „Чудото на Коледа” и участвах в празника за награждаването в ресторант „Кипарис арфа”. Там имаше близа 80 деца, родители и учители. Беше много вълнуващо. Аз получих наградата и прочетох пред всички стихотворението си.

 

Сега бяха дошли гости - ученици от Скопие, Македония, и аз попаднах сред тях. Гледахме презентация за дейността на „Чисти сърца” през изминалата година. Имаше разговори, подаръци за гостите и когато тържеството свърши, госпожа Попсавова  ни покани да се изкачим по металните стълби на камбанарията и да видим как се бият камбаните. Когато стигнахме най-горе, видяхме града от високо. Беше много красиво. Видях планетариума, зад него и гората. Приказка!

По стълбите се качих последна, защото малко ме беше страх, но си заслужаваше. Когато слязохме долу, една майка ни почерпи с кекс. Не можахме да работим по вестника, защото посрещахме гостите от Македония, но беше вълнуващо, забавлявахме се много. А най-голямо впечатление ми направи красотата на град Смолян, погледната от високо, от камбанарията на църквата „Свети Висарион Смоленски”. Очаквам с нетърпение следващия път, когато отново ще се срещна с „Чисти сърца”.