Roem-Gay-Protest-640x480 Всемирното Православие - В РИМ НАД 300 000 ДУШИ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ЛЕГАЛИЗАЦИЯТА НА ЕДПОЛОВИТЕ „БРАКОВЕ“Не всички искат да живеят в евросодом: в събота, 20 юни, стотици хиляди жители на Италия и други европейски страни дойдоха в Рим, за да участват в демонстрация срещу евентуалното легализиране на еднополовите „бракове“ в страната и въвеждане в училищните програми на предмета „Теория на пола“, съобщава американският новинарски портал «Breitbart».

Броят на събралите се протестиращи на римския площад „Сан Джовани“, според различни оценки, е бил от 300 000 до 1 милион души.

Участниците в демонстрацията държали високо издигнати лозунги: Семейстото ще спаси света“ и „Да защитим нашите деца“, протестирайки срещу намерението на италианския премиер Матео Ренци да прокара в парламента законопроект за гражданските съюзи“, отбелязва изданието.

В училищата, където учат децата ми, по време на уроците вече се водят разговори за семейство, състоящо се от двама бащи или две майки – при това, никой не е искал разрешение от родителите… Всичко това е опасно и неправилно, – казва 41-годишният участник в акцията д-р Джузепе Рипи.

„Не е честно е да се говорят такива неща на малките ученици. Те не са студенти и не могат да водят спорове на такива теми. Аз съм против легализацията или одобряването на еднополовите „бракове“ – за нас естествени са само традиционните семейства“, - казва на свой ред друг протестиращ, 71-годишният аптекар Пиеро Урода.

Призивите по адрес на Италия да не „изостава“ от западноевропейските си съседи по въпроса за гей-браковете се усилиха, след като миналия месец мнозинството жители на Ирландия гласуваха на референдум за признаването на подобни „бракове“, напомня изданието.

„Молим за уважение към традиционното семейство и към всички, които държат на традиционния брак. Решително осъждаме и опитите за вмешателство в училищните програми, насочени към разрушаване на половата идентичност на децата“, - заявява Масимо Гандолфини, представител на комитета „Да защитим нашите деца!.

На своя ред лидерът на партията „Лига на Севера“ Матео Салвини написа на страницата си във фейсбук сърдечно приветствие „до всички майки и бащи, събрали се в Рим на мирно шествие в името на бъдещето на своите деца“.

Междувременно Винченцо Брана, президент на Асоциацията за правата на гейовете „Bologna Arcigay, излезе с политическо заявление, отбелязвайки, че „днес е световният ден на бежанците…, и техните проблеми засягат сериозно всички нас. Онези, които на този ден излизат на улицата и говорят за други неща, показват, че живеят на друга планета. Бих посъветвал да бъдат оставени на тази планета сами“.

Италианското правителство се надява да утвърди законопроекта, легализиращ еднополовите „граждански съюзи“ още в края на юли 2015 г.