ОртФото обявяват конкурс за двама стажанти от България и Грузия по програма „Еразъм” на Европейския съюз.

Стажантите ще работят в ОртФото – православна неправителствена организация със седалище в Полша, гр. Бялисток (www.orthphoto.net).

Стажантската програма е подходяща за студенти и млади хора, които се интересуват от видеопродукция, фотография и графичен дизайн.

Препоръчително е стажантите да са свързани с Православието.

Времетраене:

15 септември 2015 г. – 15 юни 2016 г.

Условия за настаняване и пребиваване:

- осигурено настаняване;

- 85 евро месечно за лични разходи;

- 80 евро месечно за храна;

- покрити разходи за местен транспорт;

- самолетни билети от и до Полша, до 275 евро;

- курс по полски език – 2 пъти седмично (всички учебни материали са за сметка на програмата);

- 2 едноседмични курса с всички доброволци по програма „Еразъм”: първият ще е във Варшава и ще запознае участниците с Полша и полската култура, а вторият - в Торун, за запознаване с работата в конкретната организация.

Основни отговорности:

Стажантите ще работят в офиса на организацията ОртФото и ще имат възможност да натрупат опит и познания в сферата на изграждането и укрепването на мрежи от неправителствени организации в областта на Православието, както и в създаването и поддържането на контакти с неправителствени организации от цял свят. Преките отговорности на стажантите ще са свързани с планиране и изпълнение на ежедневни задачи в офиса на организация, помощ при подготовката на видео- и фото-продукции, организирането на изложби, поддържането на контакти с партньори.

Изисквания към кандидатите:

- да са на възраст между 18 и 30 години;

- владеене на английски или руски език на ниво, достатъчно за ежедневна комуникация;

- познанията в областта на графичния дизайн, видеопродукциите, фотографията, програмирането, писането на текстове са предимство, но не са задължителни, ако кандидатите имат интерес за обучение в съответните области.

Кандидатстване:

Моля изпращайте своите автобиографии на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Краен срок за кандидатстване: 03 август 2015 г.

За Орфото

Международният сайт за православна фотография ОртФото е общност от фотографи любители и професионалисти от цял свят със седалище в Бялисток, Полша. Целта му е да показва красотата на Православието в образи и багри.

Създаден е преди 10 години и има 10 езикови версии, включително и българска. На него са качени над 70 000 фотографии от цял свят.

Повече информация можете да намерите на www.orthphoto.net