%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D0%B7 Всемирното Православие - ЧУДОТО В КАВКАЗПрез 1960 г. при Н. Хрушчов органите на КГБ, със съдействието на армията, системно претърсвали Кавказките планини, залавяли всички криещи се там, главно монаси, и ги изпращали в изправителни лагери.

Един офицер, партиен член, ръководител на голям въртолетен отряд, имал опит в планинските полети, където от летеца се иска специално майсторство. Той получил заповед да наблюдава група монаси.

От въздуха с помощта на предавател той съобщавал за придвижването на монасите, войниците на земята ги обкръжили, изтласквайки ги към стръмния връх, където се надявали да ги настигнат и арестуват.

Операцията по залавянето на монасите продължавала вече няколко дни и приближавала към края си. Деветимата монаси нямали изход, изкачили се на самия връх на планината, отзад ги застигали войници с кучета, а отпред се намирала бездънна, отвесна пропаст.

Въртолетът на офицера закръжал точно над монасите, летецът им давал да разберат, че всичко е свършено. Внезапно долу започнало да се случва нещо необикновено. Всички монаси коленичили и дълго се молили, след това станали и отишли към края на пропастта. „Нима ще скочат? Това е сигурна смърт! Какво, решили са да се самоубият ли?“ – помислил с отегчение летецът на въртолета.

Но в това време един от монасите – ПРЕКРЪСТИЛ и благословил пропастта с голям кръст – ПРИСТЪПИЛ пръв направо в ПРОПАСТТА! Но не паднал, а по някаква причина, по някакво чудо ОСТАНАЛ ДА ВИСИ във въздуха над пропастта и бавно ТРЪГНАЛ по въздуха, като по пътечка, зад него пристъпили и ТРЪГНАЛИ също така… ПО ВЪЗДУХА и другите монаси. Те вървели спокойно и бавно … ВЪРВЕЛИ един след друг, ИЗДИГАЙКИ СЕ нагоре и се скрили … в облака.

Това направило такова силно впечатление на летеца, че той дори изгубил контрол върху машината и паднал на поляната, където войниците го намерили и вдигнали. След няколко месеца, когато се повъзстановил, го извикали в специалната част за обяснение. Вместо отговор той поставил върху масата партийния си билет и помолил да го изпратят в запас. Този бивш летец офицер приел св. кръщение и станал вярващ човек.

Дивни са делата Ти, Господи!

 

Снимка: www.еlitsy