images?q=tbn:ANd9GcSZ-zwq0lFl2tSAb8Y_yPAsJxB5Xp6njMTSIg&usqp=CAU Всемирното Православие - СЛУЧАИ НА БЛАГОДАТНА ПОМОЩ ПО МОЛИТВИТЕ НА СВЕТИ СПИРИДОН ТРИМИТУНТСКИ(Случаите са от сайта на Свето-Даниловския манастир в Москва, основан в края на XIII век от московския княз Даниил Александрович, станал известен впоследствие като Даниил Московски. Той е по-малкият син на св. Александър Невски.).

Ето само някои от тях:

„Нашeто семейство беше студентско, с мъжа ми нямахме наше жилище. Живеехме все по общежития и дори нямахме адресна регистрация. През 1999 г. наша позната ни посъветва да се молим на св. Спиридон и ни подари неговия акатист. Започнах да чета акатиста на св. Спиридон, признавам си, не редовно. Първото чудо според мен беше свързано с това, че след молитвеното обръщение към светеца започнахме да осъзнаваме необходимостта от редовен църковен живот, с изповед и причастие. А през 2001 г. нашето семейство за първи път се сдоби със собствено жилище, можехме вече да имаме и постоянна адресна регистрация. Печатът в паспорта ми беше с дата 25 декември – деня, в който се чества св. Спиридон (по стар стил – б.р.)”.

Татяна

 +   +   +

„През 2007 г. се поклонихме на мощите на този светец с брата на моя отдавнашна приятелка. Майка им беше тежко болна, до степен да не може да познава децата си. Синът, който беше слушал много за чудесата на свети Спиридон Тримитунтски, беше дошъл специално да се помоли за оздравяването на майка си и ме повика да отида с него. Жената оздравя. Сега, както преди, води активен начин на живот. Благодарим ти, наш славни помощниче и застъпниче, свети Спиридоне!”

Фотиния

 +   +   +

„Колко пъти в нашето семейство сме получавали помощ по молитвите на Светията!!! По молитвите на св. Спиридон Тримитунтски спечелихме дело в съда.

Много исках да отида с дъщеря ми в Гърция, да помоля светеца за помощ, и буквално след три месеца бяхме вече в Гърция. Дойдохме при мощите на светителя сутринта, чакахме почти десет часа, но не усетихме никаква умора. Буквално на следващия ден дъщеря ми получи много предложения за работа. СВЕТИТЕЛЮ, ОТЧЕ СПИРИДОНЕ, моли БОГА ЗА нас!”

Татяна

 +   +   +

„Искам да споделя една история за чудесата на св. Спиридон. Ще започна отдалече. Тъй като очаквах зимата да е студена, имах голямо желание да си купя кожена шуба. Дори мислех да я взема на кредит, но впоследствие се отказах от неразумната идея. Зимата дойде и по стечение на обстоятелствата аз напуснах работа. За шуба вече дори и не мислех, сега трябваше да си търся нова работа. И ето на Рождество, връщайки се вкъщи от гости, намерих на закачалката чисто нова шуба, мой размер. При това магазинът, от който исках да купя шубата, и цената на етикета съвпадаха. Бях безкрайно учудена. Кой можеше да ми направи такъв подарък? Вкъщи всички мълчаха загадъчно. Изведнъж си спомних, че майка ми беше ходила на нощна служба на светеца в Даниловия манастир. Ясно осъзнах, че това ми е подарък от св. Спиридон. Шубата ми бяха подарили добри хора от енорията. Просто така, абсолютно нова шуба, за да ми бъде топло с нея. След известно време, явявайки се на милион интервюта, ми позвъниха от място, за което дори не бях и мечтала. Отидох да се договорим кога започвам. Какво беше удивлението ми, когато върху отрупаната с документи маса видях акатиста на св. Спиридон Тримитунтски. Мисля, че светецът ми помага в много неща (както и на всички нас), просто не винаги съумявам да го забележа. Благодаря ти, светителю отче Спиридоне.”

Марина

 +   +   +

„С мен се случи чудо след молитва към св. Спиридон Тримитунтски в Троицкия събор на Даниловия манстир, където беше донесена дясната му ръка. В работата ми се готвеше голямо съкращение и аз попадах в списъка. И ето какво стана: всички набелязани бяха уволнени, а аз останах. Това е просто чудо. Благодаря ти за помощта, свети Спиридоне.”

Николай

 +   +   +

„Ние с мъжа ми много искахме да имаме деца. След изследванията двама лекари ми казаха, че поради хормонално нарушение забременяването ми ще бъде много, много проблематично. Дадоха ни препоръка за огромен брой скъпоструващи анализи. Не бяхме успели да направим нито един от анализите, когато се случи ЧУДОТО. На 27.09.2010 г. с мъжа ми се поклонихме на десницата на св. Спиридон. Скоро след това разбрах, че съм бременна. Според всички анализи и тестове се виждаше абсолютно точно, че съм заченала в деня, когато сме били при св. Спиридон. Светителю Спиридоне, моли Бога за нас, грешните. Слава Богу за всичко!

Ника

 +   +   +

„12 януари 2011 г. Пиша, за да благодаря на св. Спиридон Тримитунтски и за да укрепне вярата и на други хора. Скоро научих за този светец. Купих си иконата му, но към молитва към него ме подтикна един филм. Много ме впечатли вярата на местните жители на остров Корфу, които всеки ден отиват при него като при „добър приятел”. Първо оставих цигарите. След това се намериха пари да платя кредита в точния ден (а аз сега съм без работа). И накрая ми се обади началникът – обади се САМ! – и ми съобщи, че иска да ми даде заплатата, след като 2,5 месеца си намираше оправдания да не ми я плаща. Всичко това се случи в продължение на няколко дни. А „да ходя” при св. Спиридон всеки ден, както правят жителите на Корфу (на гръцки – Керкира), намерих мой начин – бях записала в компютъра няколко снимки, в това число и на десницата му. Благослови, Господи!” 

Инна