f710044bf79a4b1f5d8b085e5e5d9711_XL Всемирното Православие - ДАРЕНА ИКОНА НА СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИК ФАНУРИЙ СЕ ВЪВЕЖДА ТЪРЖЕСТВЕНО В СТОЛИЧЕН ХРАМСкъпи в Господа братя и сестри,

Църковното настоятелство на храм Св. Св. Кирил и Методий” със своя предстоятел ставр. ик. Александър Георгиев имат голямата радост да Ви съобщят, че наш енориаш в израз на благодарността си към Бога и на чутите принесени молитви към Него от св. вмчк Фанурий дари прекрасна икона с образа на св. вмчк Фанурий.

Тя ще бъде тържествено въведена в храма в 17:30 ч. след вечерната богослужба на 01.03.вторник, като пред нея ще бъде отслужен Акатистът към св. Фанурий.

 

От този ден насетне тя, заедно с храмовата икона на св. Фанурий, ще одухотворява Акатистните служби към него, които отслужваме през всеки вторник.

В изпълнение волята на дарителя тази икона ще бъде въведена за вечни времена в параклиса Св. Фанурий” в квартал Христо Ботев след неговото окончателно завършване.

Заповядайте във вторник вечер на тържествената Богослужба заедно да принесем своята благодарност към Бога и да отдадем молитвена прослава на св. Фанурий пред двете му икони.