________%20________________ Всемирното Православие - Безработен от Сливен намери 400 лева и ги върна на майката на Стоян Балтов

Безработният Сашо Йорданов (57 г.) от Сливен намери портмоне с 400 лева и го върна на собственичката. Той дори не подозирал, че портфейлът е на учителката Зарка Димова - почернената майка на студента Стоян Балтов, който бе зверски убит при побой преди три години в Студентския град в столицата.

Жената изгубила портмонето си в района на ДКЦ-2, недалеч от Второ училище в кв. "Клуцохор" в Сливен. Тя веднага се обадила в местното полицейско управление.

 По същото време, когато служителите на реда оглеждали района, Сашо Йорданов излязъл из квартала да разходи кучето на приятеля си Мишо.

 

"Открих портмонето! Нещо ми се преобърна в стомаха. Помислих си, че може да са на някоя безработна жена. Най-малко пък можеше да подозирам коя е Зарка Димова! Въобще даже не се замислих как да постъпя. Аз с 400 лева няма да се оправя" - разказа Сашо. В портфейла, освен сумата, били личната и банковите карти на жената.

 

От личната карта Сашо и приятелят му Мишо научили адреса й. Отишли до апартамента на Зарка Димова, който е в жилищен квартал чак в другия край на града. Позвънили, но никой не отворил. Оставили бележка с номерата на мобилните си телефони. По-късно Зарка Димова се обадила и получила обратно всичко непокътнато.

 

Сашо Йорданов е заварчик по професия, но от доста време е без работа. Съкварталците му се надяват някоя строителна фирма да го назначи, защото е съвестен и добър майстор.

 

Дни след случката близките и познатите на Стоян Балтов изпитват огромно вълнение заради добрината на Сашо и приятеля му Мишо. Портмонето се изгубило малко преди 5 декември, когато се навършиха 3 години от жестоката смърт на Стоян. Парите в портфейла били за помена на 3 декември.

 

Паметта на Стоян Балтов почетоха и от доброволческото сдружение "Брезичка"-Сливен на адвокат Магдалена Балтова, които преди година засадиха вечнозелено дръвче за Стоян в кв."Дружба" в града. За убийството на студента са обвинени трима младежи, но години след престъплението присъди все още няма.

 

Снимка: в. Труд  

Източник:  http://sedmica.sliven.net/

 

По материали от в. Труд