81397.p.jpg?0 Всемирното Православие - В РУСИЯ ПОДГОТВЯТ ПРАВОСЛАВНИ ДЕТЕГЛЕДАЧКИ ЗА ПОМОЩНИЦИ В МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА Руската патронажна служба „Милосърдие” обяви, че набира желаещи за краткосрочните Курсове за православни детегледачки. Дейността се провежда в рамките на новото направление на службата – помощ за многодетни семейства.

Семейство с 11 деца, например, е немислимо да се справи без странична помощ. Ролята на подготвяните детегледачки ще бъде именно да се занимават с децата, да учат с тях, да участват в игрите им, да ги хранят.

 

В програмата влиза изучаване на предмети като: духовни основи на милосърдието, основа на педиатрията, грижа за детето, психология. Теоретичните занятия ще се съвместяват с практика в детски домове и семействата.

Обучението на бъдещите детегледачки ще започне в Марто-Мариинската обител, ще се провежда 1-2 пъти седмично вечер в делнични дни.

Веднага след завършване на курсовете православните детегледачки ще бъдат назначени на работа в многодетните семейства на децата и ще получават заплата за труда си.

Курсовете започват от 15 ноември 2012 г.и ще продължат до 20 януари 2013 г.