109107.p.jpg?0 Всемирното Православие - ЗАБРАНИХА ГЕЙ-ПАРАД В СТОЛИЦАТА НА КОМИ Кметството на Сиктивкар не даде разрешение за провеждане на шествие на активистите от ЛГБТ-обществото в Мичуринския парк на 31 март, съобщава Интерфакс-религия

Решението е взето след разглеждане на всички документи, представени от заявителите, както и въз основа на многобройни обръщения на граждани, обществени и религиозни организации, които поискаха да бъдат забранени мероприятията, пропагандиращи ценностите на ЛГБТ-обществото.

 

Пресцентърът на общината цитира думите на кмета: „Смятаме че публичната пропаганда на хомосексуализма е недопустима. В администрацията на Сиктивкар се получиха стотици обръщения от граждани, обществени обединения, представители на различни конфесии, изразяващи общото мнение за недопустимостта да бъдат проведени паради, шествия и други публични мероприятия, пропагандиращи ценностите на ЛГБТ-обществото. Изцяло подкрепям това мнение, затова поръчах да бъде разработен нормативно-правен акт, който да ни даде възможност да закрепим законодателно тази норма. Документът трябва да бъде приет в най-близко време”.

Във връзка с появилата се в медиите информация за провеждането на парада, Преосвещеният епископ Питирим отправи обръщение до кмета на града: „Сиктивкар не трябва да добива скандалната известност на град, където ЛГБТ-обществото се чувства свободно, въпреки забраните на подобни акции в други райони на Русия. Не трябва да ставаме заложници на псевдосвободните медии и сексуалните малцинства, насаждащи нетрадиционните си и твърде странни възгледи на здравото общество”.