thumb_274x196_147 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕЗа 12-та поредна година Неделното училище при Енорийския център „Св. Горазд" събра ученици и родители, за да бъде отпразнувано началото на Новата учебна година. В неделния ден, 7 октомври, богомолният народ изпълни храм "Св. Седмочисленици", за да участва в богослужението. Много от децата пристъпиха към Светите Тайни.
След светата литургия храмовото свещенство отслужи водосвет за благополучно начало на учебната година и плодотворна дейност на Неделното училище. След трикратното многолетствие последва словото на ставроф. иконом отец Николай Коцев, председател на храм „Св. Седмочисленици":

„Отново правим освещаване в чест на Новата учебна година. Църквата освен богослужение и благотворителна дейност има задача и да учи. „Идете и научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светаго Духа и като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал", казва Спасителят на апостолите. Добре е, че имаме този център, където се обучават деца и се преподават истините на вярата на хора от различни възрастови групи. Да е успешна и плодотворна учебната година и да расте броят на учениците в Неделното училище”, пожела отец Николай в заключение на словото си.

Докато протойерей Валентин поръсваше всички със светена вода, звучеше тропарът „Спаси, Господи, люди Твоя".

Тържеството продължи в Енорийския център „Св. Горазд" на ул. „Граф Игнатиев" № 50. Деца и родители заедно се насладиха на изпълнения на китара и пиано. Яна и синът й Арно бяха подготвили много изненади. Пяха и свириха заедно. Децата от Неделното училище свириха на китара. Дилян рецитира стихотворение от Веселин Ханчев. Яна и Васил свириха тиролски песни на виола и китара. Ева закри концерта с клавирно изпълнение.

Общите снимки фиксираха радостта от празника.

В Неделното училище има часове за деца и възрастни. Изучават се песни от църковното богослужение. Провеждат се тържества за Господски и Богородични празници, за началото и края на учебната година. Празнуват се рождени дни на учениците. От тази година започва и нова форма на обучение, Зелено училище, с цел опознаване на светите места в България.

thumb_274x196_137 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_139 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_140 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_142 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_143 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_144 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_145 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_146 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

thumb_274x196_148 Всемирното Православие - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ