2 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕНа 20 май в салона на Девическия манастир „Св. Въведение Богородично” в Калофер се проведе XXII традиционно заключително тържество на Неделното училище по православно вероучение в обителта. По случай приключването на учебната година децата изнесоха литературно-музикална програма.

 

Този път тя беше под надслов „Красотата в света е отблясък от Божието величие!”

Тържеството премина на високо духовно ниво. Сложната богословска тема, снета до разбирането на децата, се прие от публиката възторжено. Тя беше един вероучителен урок за всички.

Вокалната група при училището изпълни шест духовни песни под ръководството на учителката по музика Донка Цветкова, с прекрасни мелодии, съчинени от композитора Николай Николаев. Особено впечатление предизвикаха песните „Молитвени лъчи” и „Пролет в Калофер”.

А под режисурата на г-н Димитър Гошев беше поставена пиесата „Силата на детската молитва”. С педагогически подход и рядко умение той подготви децата и те успяха да покажат, че детската молитва, когато е от чисто сърце, прави чудеса.

По-малките деца изпълниха стихотворения.

С голям интерес присъстващите родители и гости изслушаха трите диалога на тема за вярата в Бога и за поста в петък, посветен на Христовите страдания.

Основната идея, вложена в програмата, с особена сила прозвуча от есето „Величието на Бога”, прочетено от две ученички от голямата група. То наведе на размисъл за красотата в природата, сътворена от Твореца-Бог. Тя е отблясък от Божието величие и всемогъщество. Но най-красивият отблясък е разбира се, човекът, защото той е надарен със скъпоценна душа, която е безсмъртна.

В заключение игумения монахиня Валентина Друмева – ръководител на Неделното училище и автор на програмата, се обърна със слово за празника и раздаде на децата новата книжка „Горско изворче”.

manastir Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ


Пред манастирските порти

 

 

 

 

 

3 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ


Радостни духовни песни

 

 

 

 

5 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ

 


Душата е по-скъпоценна от всички съкровища на света

 

 

 

 

5a Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ

 


 

 

4 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ

 


Пред храма на св. обител

 

 

 

 

6 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ


 

Детска чистота

 

 

 

 

1 Всемирното Православие - ГОДИШНОТО ТЪРЖЕСТВО НА КАЛОФЕРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ

 


"Оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете, защото на такива е царството Божие" (Лука 18:16)