zlatna-iabylka Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВ. БОГОРОДИЦА „ЗЛАТНА ЯБЪЛКА“ ГОСТУВА В СМОЛЯНСКОУтре ще бъде в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян.

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ от асеновградския квартал Горни Воден гостува в три храма в Смолянско. Това съобщиха от Пловдивската митрополия.

Снощи Пловдивският митрополит Николай отслужи пред нея Молебния канон на Пресвета Богородица в храма „Св. св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци, а днес светинята ще бъде отнесена в девинския храм  „Св. Йоан Рилски“.

 

Утре пред Богородичната икона Златната ябълка" ще се поклонят миряните в една от църквите в  епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян. Службите са от 18.00 ч.

До светата обител има осигурен безплатен превоз – автобусите ще тръгват в петък в 16:30 ч. от автогарата в „Устово“ и от паркинга пред супермаркета в Горно Райково. Автобусите ще спират на всяка спирка до манастира, съобщиха от Архиерейско наместничество в Смолян, съобщи Дарик радио.

Иконата се съхранява като ценност в един от храмовете на Пловдивска епархия – църквата „Успение Богородично“ в Горни Воден, квартал на Асеновград. При нея миряните ходят най-вече, за да измолят рожба, но също здраве и благополучие.