dsc_8495 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯНа 12 март, в този исторически и паметен ден за богоспасаемата Пловдивска епархия, в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” бе тържествено посрещната частица от мощите на светия архиепископ Николай Мирликийски Чудотворец.

Светинята бе донесена от Негово Високопреосвещенство Тамасоски митрополит Исайя от Кипърската православна църква, и бе поставена в центъра на храма, в украсена кувуклия за поклонение на вярващите, които се докоснаха и поклониха на светия Чудотворец.

Високопреосвещените митрополити Тамасоски Исайя, Пловдивски Николай, Великотърновски Григорий, Преосвещените епископи Велички Сионий и Знеполски Арсений отслужиха молебен към свети Николай заедно с всички свещеници от Пловдивска епрахия и многобройния богомолен народ.

На богослужбата присъстваха заместник-кметът на град Пловдив Стефан Стоянов, общественици и представители на държавността.

Преизпълнен с духовна радост, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай изказа своята благодарност към Негово Високопреосвещенство митрополит Исайя за духовната му подкрепа, за любовта, която винаги е имал към нас и Православната ни света Църква. /Словото на митрополит Николай може да прочетете тук- http://www.plovdivskamitropolia.bg/novini/1756-slovo-privetstvie-na-plovdivskiya-mitropolit-nikolai-.html /

Високопреосвещеният митрополит Исайя се обърна към Пловдивския митрополит Николай с приветствени слова: „Донесохме Ви тези свети мощи за освещаване и подкрепа, за духовно насърчение на Вас и вашите верни клир и паство, на всички нас. … Пожелаваме Ви от дълбините на душата си успех във Вашето архипастирско дело, да продължите непреклонно Вашата борба в името на православната свята вяра и Родината, и знайте, че ще бъдем винаги до Вас. Бог да е с Вас и във всяко добро дело да бди над Вас.”

Духовното тържество завърши с многолетствие, провъзгласено от митрополитския протодякон Илиян Александров.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/872-12032015g-posreshtane-svetite-moshti-na-sv-nikolai-chudotvoretz--litiino-shestvie--osveshtavane-na-manastirskiya-paraklis-na-svetite-bogoottzi-ioakim-i-anna--manastir-qsvsv-kirik-i-yulitaq-moleben-kanon-i-akatist--mitropolitski-hram-qsv-marinaq--.html

 

 

dsc_8397 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8438 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

dsc_8493 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8593 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8596 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8606 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_8873 Всемирното Православие - СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ БЛАГОСЛОВИ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg