SN853116 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМОВ редакцията на Всемирното Православие се получи благодарствено писмо със следната молба:

Уважаеми редактори на електронен портал Всемирното православие,

Чрез вашата медия бихме искали да благодарим на настоятеля на манастир : “Свети Георги Победоносец “ в гр. Поморие: на архимандрит Йеротей, на монах Сергий и на всички български приятели за сърдечното гостоприемство и любов. В периода 13 – 31 юли децата и ръководителите от Социалния център “Животворен извор” към храм св. Серафим Саровски, гр. Минск отседнахме в тази света православна обител. С уважение, Ирина Петухова

 

Към епархийския храм Св. преп. Серафим Саровски” в Минск съществува социален център ”Животворен извор“. Той има за цел адаптацията, рехабилитацията и духовна християнска просвета на абсолвенти от училища към интернати за деца – сираци с психологически особености и малолетни деца, за деца инвалиди, деца, изпаднали в кризисни ситуации, деца, изоставени от родителите си. За седми път за нашите деца беше организиран оздравителен лагер. Това лято от 13 до 31 юли те отпочиваха за трети път на брега на Черно море в гр. Поморие, България в манастира Св. Георги Победоносец.

Времето беше забележително, морето топло, разполагахме в изобилие с узрели плодове. Педагозите на центъра разработиха специална програма, децата се занимаваха в отделни клубове по интереси, провеждаха се игрови мероприятия, а колко прекрасни предмети децата изработиха собственоръчно от природни материали!!!

Ние посетихме и цирково представление, а нашите български приятели ни бяха подготвили концерт. В лагера продължихме да се грижим за духовното възпитание на децата – всяко сядане на масата, всяка извършена работа започваше и завършваше с молитви. Децата проявяваха голямо послушание: грижиха се за цветята, хранеха манастирските котета. В неделя се изповядахме и се причастихме.

Вечер четяхме на децата поучителни приказки за доброто, за любовта към ближния, за милосърдието, за търпението. Никой не желаеше да си тръгва -децата хвърляха монетки в морето (за да се върнат обезателно тук) и плакаха. А също споделиха, че се молят на свети Георги да им помогне да се върнат отново в тази света обител.

За много от нашите деца, които в детските си години са изтърпели немалко страдания, това пътуване беше истинска приказка. Огромно благодаря и нисък поклон към тези, които бяха вълшебниците за нашите деца и помогнаха в организирането на летния оздравителен лагер за социалния център “Животворен извор”. Искрена благодарност и нисък поклон пред настоятеля на манастир “Свети Георги Победоносец “ – архимандрит Йеротей, монах Сергий и пред всички, с които имахме щастието да се запознаем в България за любовта им към нашите деца и за сърдечното гостоприемство.

От ръководителя на Центъра – Ирина Георгиевна Петрухова

гр. Минск , Република Беларус


SN852917 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

SN852919 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

SN852924 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

SN852944 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

 SN852992.JPG - 68.67 Kb

 

 SN853022.JPG - 71.43 Kb

 

 SN853030.JPG - 74.12 Kb

 

 SN853112 Всемирното Православие - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО