s11_1 Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „СКОРОПОСЛУШНИЦА” ПРИСТИГНА В СЛИВЕНЧудотворната икона „Света Богородица Скоропослушница” пристигна вчера в Сливен. Тя беше посрещната от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, протосингела на Сливенска митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев и много хора, сред които кметът на Община Сливен Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.


От Сливенска митрополия обясниха, че иконата е копие на оргиналната икона от X век, която се намира в  манастира „Дохиар“ на Атон. Изографисано е през 1893 г. век в руския манастир "Св. Пантелеймон" на Света Гора и през 1915 г. е подарено на църквата „Свети Александър Невски“ в украинския град Ананиев.
Чудотворната икона „Света Богородица Скоропослушница“ ще остане в Катедралния храм „Свети Димитър“ до 30 април, понеделник. От 1 до 20 май пред нея ще се поклонят и помолят за помощ Скоропослушницата св. Богородица - т.е. бързо чуващата молитвите на страдащите, и православните християни в Ямбол, Карнобат, Айтос, Бургас, Созопол, Царево, Поморие, Несебър и Обзор.

Иконата от гр. Ананиев в Украйна е гостувала и в други български градове преди време: София, Русе, Варна, Шумен, Разград и др.

 

МОЛИТВА КЪМ СВ. БОГОРОДИЦА СКОРОПОСЛУШНИЦА

Преблагословена Владичице, Приснодево Богородице, свръхестествено родила Бог Слово за наше спасение и преизобилно приела Неговата благодат повече от всички, явила се море от Божествени дарования и вечнотечаща река от чудеса, изливаща благост на всички, прибягващи с вяра към Тебе!

Припадайки пред Твоята чудотворна икона, Те молим, Всещедра Майко на Човеколюбивия Владика: покажи ни Твоите пребогати милости и скоро изпълни нашите моления, които Ти принасяме, Скоропослушнице, и устрой всичко за полза, утешение и спасение на всички.

Посети, Преблага, Твоите раби с Твоята благодат, подай изцеление и пълно здраве на болните, тишина на обуреваемите, свобода на пленените и утеши страдащите. Избави, Всемилостива Госпожо, всеки град и страна от глад, язви, трус, потоп, огън, меч и други временни и вечни наказания, като отклоняваш Божия гняв с Твоето Майчино дръзновение; и освободи Твоите раби от душевна немощ, надигания на страстите и грехопадения, та като поживеем безпрепятствено във всяко благочестие в този век, в бъдещия да се удостоим с вечни блага, по благодатта и човеколюбието на Твоя Син и Бог, на Когото подобава всяка слава, чест и поклонение, с Безначалния Негов Отец и с Пресветия Дух, сега и винаги, и във вечни векове. Амин.

IMG_5078-1900x1425_c Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „СКОРОПОСЛУШНИЦА” ПРИСТИГНА В СЛИВЕН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IMG_5064 Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „СКОРОПОСЛУШНИЦА” ПРИСТИГНА В СЛИВЕН

IMG_5065 Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „СКОРОПОСЛУШНИЦА” ПРИСТИГНА В СЛИВЕН

IMG_5067-1 Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА СВЕТА БОГОРОДИЦА „СКОРОПОСЛУШНИЦА” ПРИСТИГНА В СЛИВЕН