svetoslav_po_malka Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж)
автор: Светослав Ангелов 

 

     "Седмицата на Православната книга" е инициатива, единствена по рода си в България, целяща да  популяризира православната християнска духовност и книжнина. Тази година тя се провежда в периода 7 – 13. 09. 2009 г. и се явява  място за среща на широката аудитория с автори и издатели на православна литература от България и чужбина. Инициативата има за цел да представи книги, издателства, да осъществи дискусии между автори и читатели от различни православни църкви. 

Организатори и спонсори и тази година са  Варненска и Великопреславска св. митрополия, Община Варна, Международен фонд "Единство на православните народи", Балканският православен младежки съюз (BOYA), варненският Духовно-просветен център "Св. арх. Михаил" и др. 

 

Седмицата бе официално открита от Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който  приветства участниците и представи второто и допълнено издание на книгата си „Подвигът на болярина полковник Николай Киреев и Освобождението на България”. Свещ. Теодор Стойчев запозна аудиторията със своята книга “Значението на кръста Христов в посланието на св. Апостол Павел до галатяни”.

Участниците в събитието бяха поздравени от г-жа Елисавета Миленова, Председател на българското представителство на Международния обществен фонд „Единство на православните народи” и г-н Коста Базитов, зам.-кмет на община Варна, заместник областният управител инж. Славчо Славов, консулът на Русия във Варна г-н Анатолий Шчелкунов.

 

 

 

picture%20002 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж)
 
 
 
 
picture%20005 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж) 
 
picture%20004 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж) 
 
 
picture%20006 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж)
 
picture%20008 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж) 
 
picture%20009 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж) 
 
picture%20011 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж)
 
picture%20012 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж) 
 
picture%20010 Всемирното Православие - Седмицата на Православната книга (Фоторепортаж)