Пресцентър на Варненска и Великопреславска Св. Митрополия

Източник: http://bg-patriarshia.bg 

korica3_i_novini_page_2 Всемирното Православие - Списание «Амвон», което издава варненския храм «Св. Атанасий», навърши пет години

Списание «Амвон», което издава варненския храм «Св. Атанасий», навърши пет години. Изданието излиза с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Кирил три пъти годишно в 1000 бр. тираж и се разпространява безплатно.

Редакционният екип на списанието е под ръководството на предстоятеля на храма, протойерей Дончо Александров. В екипа се трудят с голям ентусиазъм и другите духовници, служещи в храм “Св. Атанасий” и няколко миряни - професионалисти в своята област.

В чест на годишнината новия брой, който излиза за големия празник Рождество Христово е с нов по-голям обем от 60 страници. В него читателите ще открият интересни теми, погледнати през призмата на православната вяра, като тютюнопушенето, женската еманципация, ексхибиционизма и воайорството, окултизма с гибелните му последици, края на света и страшния съд. Правят впечатление и статии, свързани с църковния живот и богословието: «Църквата като терапевтичен център», «Новата мана небесна», «Православните талибани», «За ангелския свят». Отново има страници посветени на децата, теми свързани с християнската история и лични преживявания на християни от поклоннически пътувания и живота им в църквата.