mitr_kiril Всемирното Православие - Пасхален поздрав на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит КирилХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

От дълбочината на сърцето си Ви приветстваме с победоносния поздрав на Христовото възкресение, с който вече 1145 г. от покръстването на роден език братски се поздравяваме с радостната вест: „смъртта биде погълната с победа.” /1 Кор. 15:54/

В настоящата епоха, дълбоко белязана от глобализация, секуларизация, атеизъм, идолопоклонство и чуждопоклонство, снижаване на чувството за чест, достойнство, уважението към институциите, във времената на материализъм, прекланяне на плътта и сатанизма, в дните, когато силите на православието не са единни, колкото е необходимо както по целия свят, така и на Балканите, посланието за победа на Възкръсналия Спасител ни дава сили за надежда, че „удържаме преголяма победа чрез Оногова, Който ни възлюби” /Рим. 8:37/.

 

Само чрез Разпятието и Възкресението на Спасителя се освобождаваме от властта на смъртта и греха. Затова нека се просветим с вечерната Христова светлина, да обновим себе си с православните християнски добродетели и ценности, за да обновим и нашето Отечество за духовен и материален възход!

ВО ИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ГОСПОД! 

Пасха 2010 г.

 Източник: http://bg-patriarshia.bg