dove1 Всемирното Православие - ПОКАНА  По повод провеждането на концерт в Двореца на Културата и Спорта на 9-ти октомври под надслов ”Вълна от хармония и прилив на енергия, на първия Yoga Jam в Европа”, ще бъде организиран мълчалив протест пред Двореца на Културата и Спорта в 19:30 часа на 9 октомври (събота) 2010 г.

 

Учението на тази фондация, техниките на медитация и начина по който те подмолно се представят са чужди на християнството и са далеч от нашите традиции. Не е известно кой познава научно в дълбочина техниките и практиките на тази фондация и гарантира, че те нямат вредно влияние върху психиката на човека, и кой носи отговорност за последствията от медитационните техники на Шри Шри Рави Шанкар.

Обезпокояващ е факта, че известни музиканти и изпълнители и дори Българско национално радио застават с името и авторитета си зад такива съмнителни организации.

Всички тези факти поразително напомнят за опита на организацията на индийския гуру Шри Чинмой, преди няколко години също под формата на концерт, също в Спортна зала и също съпроводен с масирана и щедра реклама да привлече за свои последователи хора, които дори не подозират какво ги очаква на подобни „концерти”.

Призоваваме всички желаещи да се присъединят на мълчаливият и мирен протест пред сградата на ДКС гр.Варна