p1300719 Всемирното Православие - СЪСТОЯ СЕ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ПОД НАДСЛОВ „ДА ИЗГРАДИМ НОВИЯ ХРАМ НА ВАРНА СВ. ПРМЧК. ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ”

На 20 ноември 2011 г. – Предпразненство на „Въведение Богородично” в Младежки дом „Орбита” и благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил, се състоя благотворителен концерт под надслов „Да изградим новия храм на Варна Св. прмчк. Прокопий Варненски”.

За всеобща радост най – малките и, по - големите взеха участие в благотворителната кампания за набирането на средства за храма.

Децата от ЦДГ 7 „Изворче”, ОУ „Антон Страшимиров”, СОУ „Гео Милев” СОУ „Любен Каравелов”, Гайдарска и кавалджийска група „Варна”, детски оркестър „Орфеони” и танцов ансамбъл „Девня” представиха музикална фолклорна програма.

Варненският и Великопреславски митрполит Кирил уважи това светло събитие, като благослови децата и техните ръководители.

В края на програмата бяха раздадени и благодарствени грамоти на всички допринесли за продължаването на строежа на храма.


Благослови Господи децата, Дарувай им добро здраве, пази ги от болести и от всяка злополука, подкрепи ги да растат незасегнати от изпитания, за да се радват на живота, който Ти даваш. Особено им дарувай Твоето свето благословение, за да бъдат предпазени от внушенията и примките на злия и лъжлив свят. Амин!