P1250186 Всемирното Православие - ПРОЕКТ „СОЦИАЛНА КУХНЯ ‘10/11” В ГР. ВАРНА На 1 декември 2010 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, с тържествен водосвет, отслужен от свещениците Стойко Найденов и Ясен Шинев, бе открит новият сезон на проекта на Фондация БНП ПАРИБА „Социална кухня” в стола на РИОКОЗ – Варна. За четвърта поредна година по този проект там до 31 март 2011 г ще се хранят ежедневно 100 души. 

 

От 2002 год. насам, БНП Париба С.А. – клон София, осигурява топла храна за инвалиди и пенсионери от София през четирите зимни месеца. Проектът Социална кухня, иницииран от служителите на БНП Париба С.А. – клон София, навлиза в новия си сезон на 1-ви декември 2010 год. Фондация БНП Париба България продължава хуманната инициатива за подпомагане на възрастни хора в нужда като организира четвъртия пореден сезон във Варна. От 2007 г. година БНП ПАРИБА реализира такъв проект и в гр. Варна, започвайки с 100 бенефициенти.

 

Инициативата на служителите на банката и любезното съдействие на Община Варна направиха възможно стартирането на проекта и във Варна. През зимния сезон всеки от служителите на банката ежемесечно дарява част от заплатата си, за да направи живота на възрастните хора по-лек, а банката удвоява сумите, дарени от служителите й. От своя страна община Варна чрез своето предприятие “Стопанска и спомагателна дейност” ЕАД осигурява готвенето и раздаването на храната, както и необходимите за целта помещения, а Социална Асоциация „Св. Андрей” БГСНЦ се ангажира с подбирането и информирането на възрастните и социално слаби хора според техните нужди и с текущата комуникация с бенефициентите. Проектът се осъществява изцяло с финансиране от страна на БНП ПАРИБА.

Благодарение на съдействието на СА „Св. Андрей” БГСНЦ Варна, също на 1-ви декември 2010 год. се отвариха и два допълнителни центъра във Варна за още 300 души – т.е. ежедневно 400 души във Варна в продължение на 4 месеца ще получават топла храна.

Варненската и Великопреславска св. Митрополия, единият от учредителите на СА ”Св. Андрей” БГСНЦ със собствени средства обгрижва социално слаби варненци, осигурявайки ежедневно топла храна за 50 жители на града за периода 1 април – 30 ноември. При постъпване на допълнителни средства като дарение, числото на обгрижваните ще бъде увеличено.


Банковата сметка е: Регионална Инвенстиционна Банка

IBAN BG23RIBR92100000000150, BIC RIBRBG22

Варненска и Великопреславска св. Митрополия