DSCF7953 Всемирното Православие - НАГРАДА ЗА МИТРОПОЛИТ ДОМЕТИАН

На 18 ноември в салона на Народно читалище „Постоянство“ в гр. Лом се проведе честване по случай 20-годишния юбилей на Дружество за българо-швейцарско приятелство „Луи Айер“, гр. Лом.

Тържеството бе открито и ръководено от г-жа Зоя Апостолова, основател, пръв и неизменен председател на дружеството, която с трогателни думи припомни историята на Луи Айер, както и моментите от създаването на дружеството. Бе излъчен документален филм, който показа 20-годишната работа на българо-швейцарското приятелство.

На тържествена церемония бяха връчени награди и признания на заслужили дейци.

Грамота и признание за изключителен принос в работата на дружеството и по случай 20-годишнината от основаването му бе присъдена и получи Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Представител от името на Видинския митрополит Дометиан на тържеството бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин. Той получи грамотата и благодари от името на Видинския митрополит Дометиан за оказаното признание и чест.

На тържеството присъстваха йеромонах Исаак, архиерейски наместник на гр. Лом, йеромонах Максим, г-н Иво Иванов, кмет на Община Лом, представители на държавни, обществени и културни организация, много гости и младежи.

След тържеството бе организиран коктейл в чест на 20-годишния юбилей на дружеството.