991-ratio-mitropolit-grigorij Всемирното Православие - ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ БЛАГОСЛОВИ ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ Екипът на „Всемирното православие“ се присъединява към пожеланията за успешна и благословена нова учебна 2017/2018 година на българските деца в Родината и чужбина!

По повод началото на учебната година Врачанският митрополит Григорий изпрати своя архипастирски благослов до всички ученици и учители. В него се казва: Скъпи преподаватели и ученици, днес всички вие ще прекрачите прага на класните стаи и онзи толкова познат звук на училищния звънец ще ви призове да навлезете в новата учебна година.

Година, в която всички вярваме, че ще положите много усилия, труд и всеотдайност, за да получите добри резултати.


В този благословен от Господа ден, аз изпращам своята архипастирска благословия на всички вас, като моля от Всеподателя Бога да ви обдари с много сила, крепко здраве и благодатна радост, чрез животворящите лъчи на Своя Дух Свети.

 
На вас учители, будители  и носители на просветата, вие, които поемат
е голямата отговорност да носите призванието учител, на всички вас, боголюбиви братя и сестри, желая много търпение и любов, та с радост да преподавате знанието на нашите деца. Възпитавайте отговорност, дисциплина и доброта в съзнанието на младите хора, за да бъдат те новите достойни граждани на богообдарената ни Врачанска епархия и скъпото ни Отечество България.

 
Скъпи ученици, нетърпеливи млади хора, не пестете усилия, труд и старание, за да наситите себе си със знания и умения. Имайте силна вяра и надежда, че просветили своята същност, в утрешния ден ще придобиете и своето благополучие. Не оставайте равнодушни към злините в обществото ни, бъдете отговорни, като винаги разобличавате всяка неправда и лъжа. Бъдете миротворци и не пестете обичта си, за да сте истински Христови следовници. Винаги търсете истината!

 
Аз се моля за всички вас, щото Бог да  ви укрепява и ви дарува с  много сили, за да изпълните нелеките ваши задължения. На добър час, скъпи учители и ученици! Амин!”.