IMG_1465 Всемирното Православие - ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ИЗНЕСЕ БЕСЕДА ЗА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ВРАЦА Врачанският митрополит Григорий бе гост в часа по религия на ученици от началното училище Иван Вазов” във Враца. В първия ден от Страстната седмица той изнесе беседа, в която разказа на децата за събитията от последните дни в земния живот на Иисус Христос. Чрез разказа учениците разбраха за предателството на Юда, за неправедния съд, за осъждането на Христос и разпъването Му на кръст.

 

С въпроси Врачанският владика подканяше децата да участват в разказа за събитията и те с готовност допълваха със своите знания урока.

И нека помним, мили деца, че Иисус Христос пострада на кръста и проля своята кръв за спасението на всички човеци. Той дойде, за да изпълни обещанието, дадено още на Адам и Ева при изгонването им от райската градина, че ще се роди Изкупител. Христос извърши изкуплението на човешкия род” – каза Врачанският митрополит Григорий.

Учениците разбраха също какво означава думата възкресение”, научиха и за това, че Иисус Христос възкръснал в третия ден след смъртта Си и ние повече от 2000 години празнуваме този най-велик ден в човешката история. Денят, в който вратите на рая отново се отвориха за човеците. После владиката им разказа и историята за първото червено яйце.

Владиката подари на децата от СИП-а по религия детски молитвеничета и икони на Възкресение Христово.

На открития урок присъстваха също областният управител Малина Николова и директорът на училището Таня Георгиева. Областният управител подари на митрополита Златна книга на българските икони” по повод предстоящите празници.

 

IMG_1429 Всемирното Православие - ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ИЗНЕСЕ БЕСЕДА ЗА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ВРАЦА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1484 Всемирното Православие - ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ИЗНЕСЕ БЕСЕДА ЗА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ВРАЦА