DSC_1156 Всемирното Православие - ИНТЕРВЮ С ВРАЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ  ГРИГОРИЙ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО  (3)На 25.12.2020 г. Българското национално радио излъчи интервю на журналиста Ива Антонова с Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

По думите на владиката, Бог се ражда, за да изтрие всяка човешка сълза.

Господ ни дава изпитания, според нашите сили и възможности, които можем да понесем, стига да имаме вяра и упование в Него", подчертава духовникът и ни насърчава да укрепваме вярата си, за да преминем през тежкия период на пандемията.

„С усърдната си молитва, със своето покаяние, със своето смирение ние ще измолим от Бога Неговата велика милост, Неговата помощ, Неговата прошка и отменяне на това, което Бог допусна като страдание, като зараза.“

По думите му, със смирена молитва към Бога, а не с маловерие, отчаяние и ропот ще преодолeем трудните обстоятелства, свързани със заразата.

Митрополит Григорий апелира да подхранваме тази наша вяра. Сега е моментът да усилим молитвата, да увеличим четенето на духовна литература – по този начин ще преодолеем по-леко това, което се случва, съветва духовникът.

Негово Високопреосвещенство призовава да посрещнем Богомладенеца Христос с чисти сърца и дела на милосърдие, състрадание и грижа за ближните.

 

Цялото интервю можете да изслушате на сайта на БНР – тук.