images?q=tbn:ANd9GcTeoQIIzi-g75pTbt0Ee7mPKjVbKDh4LJRlotCbkW7J3g46KZcVJw Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА СВ. ЛУКА ВОЙНО-ЯСЕНЕЦКИ "ДУХ, ДУША И ТЯЛО"   На 5 август, неделята преди празника Преображение Господне, в Енорийския център "Св. Горазд" бе представена книгата на Св. Лука Войно-Ясенецки "Дух, душа и тяло". В залата на втория етаж на ул. "Граф Игнатиев" № 50 се събраха енориаши при храма и близки, и приятели на преводачката Добринка Габровска, която е църковен настоятел на храм "Св. Седмочисленици". Тя изрази задоволството си от факта, че е преводач на един такъв забележителен автор- архиепископ и хирург, какъвто е св. Лука Войно-Ясенецки (1877-1961 г.). Обърна внимание на достойнствата на този труд написан в духа на светоотеческата традиция.

В заключение тя благодари на издателство "Любомъдрие" в лицето на Мария Бойкикева, на редакторката проф. Климентина Иванова и не на последно място на своето семейство за оказаната подкрепа и съдействие в превода на книгата.

Похвални слова за архиепископ Лука Войно-Ясенецки произнесе проф. Климентина Иванова - редактор на книгата. „През времето на работата ми по редакцията на книгата бях особено развълнувана от това да разбера как човек става свят”, - сподели тя.

След изказването на Мария Бойкикева бе дадена думата на присъстващите за въпроси и споделяне на мнения.

thumb_274x196_205 Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА СВ. ЛУКА ВОЙНО-ЯСЕНЕЦКИ "ДУХ, ДУША И ТЯЛО"

 

 

 

 

 

 

Преводачката Добринка Габровска и проф. Климентина Ивановаthumb_274x196_208 Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА СВ. ЛУКА ВОЙНО-ЯСЕНЕЦКИ "ДУХ, ДУША И ТЯЛО"

 

 

 

 

 

 

Издателката Мария Бойкикева

 


 

thumb_274x196_209 Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА СВ. ЛУКА ВОЙНО-ЯСЕНЕЦКИ "ДУХ, ДУША И ТЯЛО"

 

 

 

 

 

 

Тържеството продължи с изпълнения на цигулка и пиано на Симеон Иванов

 


thumb_274x196_210 Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА НА СВ. ЛУКА ВОЙНО-ЯСЕНЕЦКИ "ДУХ, ДУША И ТЯЛО"

 

 

 

 

 

 

Музикален поздрав за баба поднесе Богдан, внук на Добринка. Той изпя песента "Изворче бъбриво".