Ne-zatvaryay-ochi-fb Всемирното Православие -  НОВИЯТ РОМАН „НЕ ЗАТВАРЯЙ ОЧИ“ ОТ МАРТИН РАЛЧЕВСКИ (2)„Като човек на словото съм прочела не малко книги и с ръка на сърцето мога да кажа, че това е епопея на духа, на вярата и на любовта. Тази книга отваря очи, вдъхва вяра и води в храма изгубените души. Докато я четях бързо почувствах, че е повече от покъртителна съвременна история, тъй като описаната тук любов е различна. 

Тя е не само чиста, но и безусловна. Тя надживява нашия ден, време и пространство и по чуден начин отеква във вечността. Повярвайте ми – подобни красиви духовни цветя израстват изключително рядко на литературната градина!       

Защо страдаме? Защо се разболяваме? Защо умираме преждевременно? Защо изобщо живеем? Въпросите, които задава главния герой се просмукват в нас и неусетно стават и наша вътрешна духовна борба и цел. Забележителен е непринудения самобитен авторски подход да се говори за живота и смъртта по такъв увлекателен и непосредствен начин, който спечелва и най-предубедения читател. Признанието на героя: „Обичам Бога, но не разбирам Неговия промисъл“ отеква в душата на четящия по дълбок и съкровен начин. Болката при срещата със смъртта е непосредствена, пълнокръвна и истинска, като акцента остава върху крехкия, но преливащия от любов живот!

        Книга изпитание и признание, че най-трудното в този живот е да приемеш истината, която не желаеш. Защото всички сме уязвими и защото бездната на отчаянието може да погълне слабите и невярващите, но силните духом имат обещание и реална възможност да се измъкнат. Негативното преживяване се превръща в път към небесното и трансформация на мисълта, последвано от пълния катарзис и смазващ финал. И ако посланието на героя към неговата сестра е: „Дръж се. Не затваряй очи!“, то посланието на автора към читателя е: „Каквото и да ти поднесе този живот, не се предавай!“ Защото, убедена съм, че всеки поне веднъж си е задавал въпроса може ли да променим нашата екзистенциална съдба? Може ли да изменим Божията воля и Неговия план за нас?

        Роман, който облагородява и спасява душите ни!“

       

        Богдана Сиракова, библиотекар,

        „НЧ Развитие 1873 г.“, гр. Пещера

       

        „Обилно благословена творба, талантливо изградена върху легендата за странджанския отшелник. Разкриваща величието и силата на духа на тези, които истински обичат Христос.

        Вярата и непоколебимостта на младия отец Павел, който губи сестра си, но отказва да се примири с това, са покъртителни. А необикновената среща между него и юродивия отшелник е без аналог.

        Книга апогей на молитвата и на православния начин на живот в днешно време. Златно перо.“

       

        Отец Боян Саръев

Заповядайте на представянията на книгата в София и Бургас.

Там може да зададете своите въпроси към Мартин Ралчевски и да получите автограф!

СОФИЯ:

21. Юли. 2022 г., 18.30 ч., Клуб на Архитекта, ул. Кракра 11.

БУРГАС:

01. Август. 2022 г., 18.30 ч., Регионална библиотека Пейо Яворов, ул. Средна гора 14.

Кратък филм за книгата

Аудио-откъс

За поръчки с безплатна доставка за цялата страна ТУК