Hope_cover_web Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ КНИГАТА „НАШАТА НАДЕЖДА Е ХРИСТОС" НА ЛИМАСОЛСКИЯ МИТРОПОЛИТ АТАНАСИЙ (2)

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар вече е новият сборник на Ловчанска епархия Нашата надежда е Христос", съдържащ непубликувани досега беседи на Лимасолския митрополит Атанасий. Особено място в сборника е отделено на съвременните светци и духовни наставници на автора: старците Ефрем Аризонски, Йосиф Ватопедски, свети Ефрем Катунакийски.

Заедно с разказите за приснопаметните подвижници читателят ще попие и от живото слово на владика Атанасий,  засягащо вътрешния живот на християнина, смирението, борбата с гнева, човешките идоли, чистотата на съвестта, упованието в Христа.

Вложи добър материал в своя ум - говори св. Паисий Светогорец. - Вложи добри, благи помисли, благи понятия, вложи молитва. Именно този добър материал с превъзходно качество ще вложат в душата си и читателите на настоящия сборник. Евангелието винаги има оптимистичен, радостен, победен характер, никога не разочарова - казва Лимасолският митрополит в изданието. Каквото и да стане, и най-страшният грях и нещастие, човекът никога не трябва да губи надеждата си в Бога, защото Бог е надежда на обезнадеждените. Той е извор на вдъхновение и утеха, няма нещо, което да може да победи Божието присъствие в сърцето на човека. Винаги има надежда за спасение, защото Христос е нашата надежда.

 

Hope_cover_web Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ КНИГАТА „НАШАТА НАДЕЖДА Е ХРИСТОС" НА ЛИМАСОЛСКИЯ МИТРОПОЛИТ АТАНАСИЙ (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За повече информация: 0888 286 937 и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.