Епархия на САЩ, Канада и Австралия

Момент от работата на Събора

С огромна душевна радост премина първото участие на делегатите от БПЦО „Св. вмчк Георги Победоносец” от гр. Орландо, Флорида, като пълноправен член в 36-ия годишен събор на епархията на САЩ, Канада и Австралия. Още с пристигането си делегатите от най-новата енория на епархията Иван Стоянов и Атанас Мегеров взеха участие в утринната архиерейска богослужба, оглавена от Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия.

 

MetJoseph Всемирното Православие - Епархия на САЩ, Канада и Австралия

Един от водещите на „Еншънт Фейт Рейдио”, Този орган му възлага да проведе интервюта с всеки един от архиереите от  Събранието на епископите в течение на следващата година. Еншънт Фейт Рейдио” и „Патристик Нектар Пъбликейшънс” представят „Арена”, - неделни проповеди и теологични размисли с о. Йосия Тренъм. 

Светият Синод в свои Решения № 1147 и № 1155, протокол № 38 от заседание на 01.12.2011 г. в пълен състав постанови, че енориите БПЦО „Св. Йоан Рилски" - гр. Виена, Австрия, и БПЦО „Св. св. Кирил и Методий" - гр. Рим, Италия, остават в диоцеза на Западно- и Средноевропейска епархия, като изпълняват изискванията за каноническата и административна дисциплина и по време на богослужение тамошните енорийски свещеници поменават каноничния Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон.

mitr_simeonr Всемирното Православие - Епархия на САЩ, Канада и Австралия

Тези синодални решения окончателно потвърждават каноничното единство и неделимост на територията под юрисдикцията на Западно- и Средноевропейската епархия и преустановяват тенденцията за създаване на една порочна практика, енорийският свещеник да опитва да премества епархийски и енорийски канонични граници из диоцеза на Българската православна църква - Българска патриаршия.

 

20140615-4384 Всемирното Православие - Епархия на САЩ, Канада и Австралия На 15 юни 2014 г. в Чикаго бе осветена новата Българска източноправославна църква „Св. София” (в Дес Плейнс, щата Илинойс) от митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре