Становища на Еладска Православна Църква

[el]image1 Всемирното Православие - Становища на Еладска Православна ЦъркваС огромна печал и душевна болка ние следим, с помощта на средствата за масова информация, откриването на „Светия и Велик Събор”, който започна в неделята на Петдесетница с Божествена литургия. В следващите редове ние съвсем накратко ще изложим нашите първи изводи (по повод Събора) пред верния народ Божий. 

Пирейският митрополит е изпратил до храм206798.p Всемирното Православие - Становища на Еладска Православна Църкваовете на епархията си послание относно окултната практика на индуизма – йога, пише Romfea.

 

„Възлюбени в Господа братя и сестри, възлюбени в Господа чеда!

189195.p Всемирното Православие - Становища на Еладска Православна ЦъркваПирейската митрополия (Еладска православна църква) излезе с възвание във връзка със Седмицата за борба с ересите:

«Светият синод на Еладската православна църква е определил седмицата от 11 до 18 октомври ежегодно да се отбелязва като Седмица за борба с ересите. По този повод искаме да се обърнем към христолюбивия и благочестив народ на нашата Поместна Църква с настоящото възвание.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре