276895.p.jpg?0 Всемирното Православие - В МОСКВА СЕ ПОЯВИХА БИЛБОРДОВЕ С НОВИ СНИМКИ И ЦИТАТИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВОВ отговор на Руската православна църква срещу очернящия и пропаганден филм Матилда, който има за цел да дескридитира руските светци, а от там и Православието, върху билбордовете в различни райони на Москва се появиха нови фотографии на царствените страстотерпци, заедно с избрани цитати от тяхната кореспонденция.

Думи за любовта

Посветените на любовта, брака и семейното щастие цитати от личния дневник на императрицата и нейните писма до съпруга ѝ са част от проекта „Николай II и Александра Фьодоровна. Думи за любовта“, чийто съорганизатор е Синодалният отдел за взаимоотношенията на Църквата с обществото и медиите.

Проектът „Николай II и Александра Фьодоровна. Думи за любовта“ е насочен към утвърждаване на семейните ценности в руското общество, цели до хората да достигне правдива информация за живота на царското семейство.

Ето някои от новите цитати, с които московчани могат да се запознаят по столичните улици:

Отсега нататък вече няма раздяла. Най-накрая сме съединени, свързани за съвместен живот, и когато земният живот свърши, ще се срещнем отново на другия свят, за да бъдем вечно заедно“.

Из писмо на Александра Фьодоровна до нейния мъж

 

 276896.p Всемирното Православие - В МОСКВА СЕ ПОЯВИХА БИЛБОРДОВЕ С НОВИ СНИМКИ И ЦИТАТИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО

 

Надявам се, че с Божията помощ, мила моя, ще се срещна с теб в Севастопол, на това място, където се разделихме… когато виждам други млади двойки заедно, се чувствам така самотен и излизам, за да не ги гледам. Но съм абсолютно уверен, че нито един от тези мъже не обичат жена си така силно и вярно, както аз обичам“.

Из писмо на император Николай II до жена му

 

 276897.p Всемирното Православие - В МОСКВА СЕ ПОЯВИХА БИЛБОРДОВЕ С НОВИ СНИМКИ И ЦИТАТИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО

 

Раздялата учи на много неща! Когато така често отсъстваш, започваш да цениш това, което става незабелязано или което не чувстваш така силно, живеейки спокойно у дома!... Благодаря сърдечно за скъпите писма – моето старо сърце започва да бие по-силно всеки път, когато ги чета.“

Из писмо на император Николай II до жена му

 

276898.p Всемирното Православие - В МОСКВА СЕ ПОЯВИХА БИЛБОРДОВЕ С НОВИ СНИМКИ И ЦИТАТИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА НА ЦАРСКОТО СЕМЕЙСТВО

"

Всичките ми молитви и най-нежни мисли те съпътстват. Нека Бог ти даде мъжество и сила, и търпение. Вярата ти е по-голяма от когато и да било, и това е, което те подкрепя. Да, само молитвата и непосредствената вяра в Божията милост ми дават сила да претърпя всичко“.

Из писмо на Александра Фьодоровна до нейния мъж

 

Проектът за поставяне на билбордове с цитати от кореспонденцията на членовете на царското семейство и техните снимки вече получи много положителни отзиви от московчани, които отбелязаха своевременната поява в градското пространство на позитивното съдържание, утвърждаващо непреходните нравствени и семейни ценности.