Католицизъм

Snimok-ekrana-2016-02-04-v-8.32.03 Всемирното Православие - КатолицизъмПожарът в катедралата „Нотр Дам” като че ли изпепели и едни кадри, които от няколко дни обикалят световните (и родни) медии, разпалвайки хиляди коментари и полемики в обществото и в социалните мрежи. Въпросните кадри са от аудиенция на папа Франциск при президента на Южен Судан и лидера на опозицията и на тях се вижда как главата на (Римо) Католическата църква се навежда ничком, последователно целува краката на двамата политически лидери и ги моли да не допускат нова гражданска война.

 Хакери от групата „Анонимните" разбиха отново сайта на Ватикана. Това е втората успешна атака на хакерите в рамките на една седмица,предадоха световните агенции. Сайтът на официалната резиденция на висшето духовно ръководство на римокатолическата църква www.vatican.va е бил недостъпен в продължение на няколко часа през втората половина на деня в понеделник. Официалните представители на Ватикана са отказали коментар по темата. Представители на „Анонимус" са заявили, че тази атака, както и предишната, която бе осъществена миналата сряда, се явява протест срещу политиката на католическата църква. Хакерите осъждат идеите на църквата, определяйки ги като остарели и абсурдни.

 

 

ArticleImages_45829_%C1%B3%E1%EB%B3%EE%F2%E5%EA%E0_%C2%E0%F2%E8%EA%E0%ED%F3 Всемирното Православие - КатолицизъмВатиканската библиотека е една от най-големите в света, а сега ще бъде и сред най-съвременните. Предвижда се в скоро време тя да запълни огромен обем в Интернет-пространството. С помощта на технология на НАСА ще бъдат сканирани 80 000 библиотечни ръкописи.

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Поредният скандал в римокатолическата църква, свързан с педофилия се разрази във Филаделфия. В развращаване на малолетни се обвиняват 21 свещеника. Всичките са отстранени от богослужения. Решението за начало на следствието по делото за педофилия бе взето от голям състав от съдебни заседатели. В материалите са упоменати 37 представители на духовенството, както действащи, така и бивши. Трима от тях са били отстранени от служба през февруари, петима успели да сменят местожителството си. Още осем са били признати за невинни.

Бивш католически свещеник на 50-годишна възраст бе осъден на седем години затвор от съд в Германия за сексуален тормоз над 155 деца в течение на няколко години, предаде ДПА.

 

Оше на сайта на Дарик News 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре