Сферата на Образованието в България

Автор: Образователен форум

Източник:  http://kulturni-novini.info  

 

На 28 април 2009 в НДК се открива Четвъртият фестивал на българското образование. В програмата ще има и много забавления и интерактивни занимания за всички, които дойдат.

 На първия етаж и Мраморното фоайе ще можете да получите подробна информация за училища, висши учебни заведения, школи и курсове, организации и фирми, работещи в образователната сфера, представени на свои щандове. На открита сцена пред НДК изпълнители и училищни формации ще представят песни, музика, танци, демонстрации.

zx350c_683974 Всемирното Православие - Сферата на Образованието в България
Европейската Комисия стартира нова онлайн платформа за по-голяма нагледност и бърз достъп до съвместната й работа със страните-членки за реформи и инициативи в сферата на образованието.

Read more: dnevnik.bg Образование

Данни на Бюрото по преброяване на населението на САЩ показват, че измежду имигрантите от европейски произход в САЩ най-високообразовани са българите, съобщава сайтът Examiner.com. Измежду имигрантите в САЩ от европейски произход 92,6% от българите имат най-малко завършено средно образование или по-висока образователна степен. Следват швейцарците с 90,6% и ирландците с 90,4%. Най-ниско в европейската класация са португалците (42,9%), италианците (53,7%) и гърците (59,9%). За сравнение 61,8% от общото имигрантско население на САЩ е със завършено средно...

Read more: Новини от novinar.net - Свят

Според номинираната за министър наинистерство на образованието Йорданка Фандъкова намерението на ГЕРБ е младежката политика да бъде в просветното министерство, но не е ясно дали ще се разформирова Държавната агенция за младежта и спорта.

Read more: dnevnik.bg България

Бъдещият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред "Неделя 150" на БНР

Read more: dnevnik.bg Анализи

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре