Религиозно образование в България

sretenie-vladimir Всемирното Православие - Религиозно образование в България
 
 
 

Владимирската икона на св. Богородица, според преданието, е създадена от евангелист Лука на дъската, която е била трапеза на Светото Семейство – на Спасителя, св. Богородица и св. Йосиф.   Божията майка, виждайки тази картина, казала От днес ще ме облажава целия човешки род. Да благодарят на родения от мен и да пребъде тази икона.  В Русия иконата е пренесена от Византия в началото на XII в. и е поставена в Женския вишегородски манастир, недалеч от Киев. Слухът за чудесата на иконата достига до княз Андрей Боголюбски, който решил да пренесе иконата на север.

 

 

 

 


 iverska_bogorod_podarak_gruzija Всемирното Православие - Религиозно образование в България

An international foundation, with the approval of the Russian Orthodox Church, has chosen Saint Vladimir's Seminary as the recipient of a...

Read more: http://www.svots.edu/News/Recent/2009-0917-international-award/

 

 

 

 

 

zx350c_801851 Всемирното Православие - Религиозно образование в България
Италианската фондация "Болиаско" предлага стипендии на специалисти в областта на хуманитарните науки и изкуствата.

Read more: dnevnik.bg Образование

Неусетно лятото си взима сбогом с нас. Новата учебна година наближава! Затова - в помощ на преподавателите по РЕЛИГИЯ, които работят с най-мъничките, с децата в детските градини - публикуваме одобрената от Св. Синод на БПЦ-Българска патриаршия УЧЕБНА ПРОГРАМА ПО РЕЛИГИЯ на...

Read more: БПЦ - Българска Патриаршия

Mitropolit-Gavriil Всемирното Православие - Религиозно образование в България Автор: Анна Кълцева
 
 
 
 
 
 Ваше Високопреосвещенство, защо чак сега Българската православна църква така активно призова за въвеждане на задължително обучение по религия в училище?

Какво значи чак сега?! Специално сега решихме да направим шествието, но за тия 20 години Светият Синод не е спирал да се опитва да накара властимащите да въведат изучаването на религия и православие. Имаше подписка преди няколко години по цяла България, което беше още по-грандиозно, но беше невидимо.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре