1%20________________ Всемирното Православие - НА 1 СЕПТЕМВРИ 2014 Г. ТЪРЖЕСТВЕНО БЕ ОТКРИТО ОБУЧЕНИЕТО В ПРАВОСЛАВНАТА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" В ПЛОВДИВ

На 1 септември 2014 г., в новоучредената от Св. Синод на БПЦ-БП в гр. Пловдив Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” бе открита новата учебна година за първия випуск студенти. Това висше църковно учебно заведение е продължител на традициите на Духовната академия "Св. Климент Охридски (закрита през 1991 г.) в обучаването на църковни кадри, които да се реализират в структурата на БПЦ като духовници, просветители, административни църковнослужители и др.

Новото начало в образователната мисия на БПЦ бе благословено с отслужването от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай на празничен молебен и водосвет в храма на Академията. В съслужение с него бяха Преосвещеният Знеполски епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, ректорът на ПДА ставр. ик. Добромир Костов, ик. Васил Качоров и др. Пловдивският митрополит Николай с вдъхновено слово поздрави, настави и благослови първия випуск студенти на ПДА, както и техните преподаватели.

За обучение в Академията са се записали общо 73 студенти, от които 15 са жени. В задочна форма на обучение са се записали 55 човека, в редовна - 18. За задочните студенти лекциите започват на 1 септември, а за редовните - на 1 октомври.

Учебните занятия на задочните студенти днес стартираха с предмета „Въведение в богословието”, който се води от духовния наставник на висшето училище на БПЦ Пловдивския митрополит Николай.

БЛАГОСЛОВЕН ОТ БОГА УСПЕХ НА НОВАТА НИ ЦЪРКОВНА ДУХОВНА ШКОЛА С НЕЙНИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЛУЖИТЕЛИ И СТУДЕНТИ!

~~~

Галерия с подробни снимки можете да разгледате в:

 

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/785-10092014g-otkrivane-na-uchebnata-godina-v-pda-q-sv-sv-kiril-i-metodii-q-gr-plovdiv-.html