Ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев   Днес, в деня на св. Андрей Първозвани, от 9,00 ч. в семинарския храм "Св. Йоан Рилски" бе отслужена архиерейска св. Литургия, след която се състоя  въдворяването на новия ректор на Софийската духовна семинария.

 

 

 

По решение на Св. Синод в пълен състав, прот. № 38 от 18. 11. 2010 г., за нов ректор на СДС е избран Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев - изявен бургаски свещенослужител, член на Работната група по религиозно образование към Св. Синод и университетски преподавател по религиозна педагогика и методика на обучението по религия.

Въдворяването на новия ректор бе извършено от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай според решение на Св. Синод, прот. № 39 от 19. 11. 2010 г.

Ставроф. ик. Захарий Дечев ще влезе във функциите си на ректор на СДС, считано от 01. 12. 2010 г.

Екипът на Всемирното Православие се присъединява към пожеланията към новия ректор за много здраве, силно и успешно ръководене на семинарските дела и въздигане нивото на образователния процес и духовния ред в семинарията за полза на Църквата и прослава на Св. Животворяща, Единосъщна и Неразделна Троица.

 

По информация от БПЦ - Българска Патриаршия 

Снимка:  БПЦ - Българска Патриаршия