2-%20hram Всемирното Православие - СОФИЙСКАТА СЕМИНАРИЯ ЩЕ ИЗДАВА ДИПЛОМИ ОТ КЕЙМБРИДЖ УНИВЕРСИТЕТ.  УЧИЛИЩЕТО ОБЯВИ ВТОРИ ПРИЕМ ЗА УЧЕНИЦИ СЛЕД 7-МИ И 8-МИ КЛАС

От новата учебна 2011/2012 година Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” въвежда възможност за придобиване и на английска диплома за средно образование и Сертификат за владеене на английски език от Кеймбридж университет.  С тази стъпка ръководството на учебното заведение ще издигне престижа на дипломите, получавани в семинарията, и ще даде още по-широка възможност на дипломираните семинаристи да продължат образованието си в различни светски висши учебни заведения както у нас, така и в чужбина.

Също от новата учебна 2011/2012 година средното училище въвежда нова методическа система за разширено изучаване на предмета музика. В 8 и 9 клас семинаристите започват изучаване на пиано, в 10 и 11 клас се предвижда засилено обучение на солфеж с изучаване на невми и участие в училищния хор, а в 12 клас обучението им е насочено върху дирижирането и придобиването на сертификат за диригенти на средношколски хорове.

Семинаристите в софийското училище получават качествено образование и по общообразователните и специалните богословски предмети. Подготовката по история, философия и класически езици в училището е на най-високо ниво, което подпомага завършилите училището гимназисти да бъдат приети успешно във висшите учебни заведения. Учениците са възпитавани от квалифицирани преподаватели и възпитатели и духовно обгрижвани от семинарските свещеници.

Софийската духовна семинария разполага с богата библиотека, компютърен клуб, фитнес център и спортни игрища. Удобства за родителите е фактът, че учениците са стипендианти на Св. Синод на БПЦ и живеят на пълен пансион. Не на последно място, обучението в Семинарията дава здрава духовна и нравствена основа и предпазва учениците от съвременните опасности – наркотици, алкохол, противообществени прояви.

Семинарията дава възможност за житейска и професионална реализация. Кандидатите, които искат да продължат богословското си образование, имат възможност да се запишат без приемен изпит в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” при успех от средното образование Много добър 5.00. Желаещите да се обучават по други специалности в български и чужди университети излизат от семинарията с висока подготовка по всички предмети. Тази година ръководството на семинарията се похвали с общ среден успех на завършващите от Випуск 2011 „Много добър”, а трима души се дипломираха с пълно отличие.

Семинарията е в разгара на втория прием на ученици след 7-ми и 8-ми клас за новата учебна година. Срокът за подаване на документите е до 03. 09. 2011 г., когато ще бъде проведен изпитът и проверката на музикалния слух на кандидатите.

 

  1- aulata.jpg - 21.19 Kb

Аурата на Духовната Семинария 

 

 3- v klas.jpg - 14.61 Kb

В клас 

 

 4 - Bibliotekata.jpg - 29.24 Kb

 Библиотеката 

 

 5- kabinet muzika.jpg - 18.20 Kb

 Кабинетът по музика

 

 6%20-%20spalni%20pomeshtenia Всемирното Православие - СОФИЙСКАТА СЕМИНАРИЯ ЩЕ ИЗДАВА ДИПЛОМИ ОТ КЕЙМБРИДЖ УНИВЕРСИТЕТ.  УЧИЛИЩЕТО ОБЯВИ ВТОРИ ПРИЕМ ЗА УЧЕНИЦИ СЛЕД 7-МИ И 8-МИ КЛАС

Спалните помещания