Аз съм едно обикновено дете на 12 години, дете като всички останали, дете, което обожава Коледа и вярва във вълшебствата от духа на Коледа.

Коледа е най-прекрасният празник. Тя вдъхва много и краси чувства в душите на хората. Духът на този невероятен празник кара дори най-лошият да се превърне в добър човек. Този бял ден, покрит с пухкав сняг, с радостта, любовта, добротата, мира, надеждата и разбирателството в сърцата на хората, мирисът на сняг, цялото вълнение около елхата и топлината в очите на любимите ни хора ни кара и ние да сме усмихнати.

 

Сред многото проблеми в живота ни, сред сивотата на дните ни всички се нуждаем от щастието, което ни носи духът на Коледа. Стараем се да направим празника незабравим.

Броени дни преди празника започваме да търсим най-красивите подаръци, с които да зарадваме най-специалните хора. Толкова сме свикнали с мисълта, че с този скъп подарък ще успеем да видим усмивката на лицата на любимите ни хора, че дори не се замисляме как всъщност цената няма никакво значение, истинските подаръци, които най-много ще зарадват близките ни, са малки, но всъщност най-скъпи. Една прегръдка, една усмивка от сърце, един жест, с който да покажеш любовта си и двете думи: "ОБИЧАМ ТЕ!" са напълно достатъчни, за да стоплим дори най-студеното сърце, за да направим празника незабравим, за да видим близките си щастливи.

И когато настъпи вечерта на Коледа, когато всички любими хора са около нас на трапезата, усещаме уюта, топлината, удобството. От блясъка в очите на всички разбираме колко сме успели да постигнем, колко много щастие сме внесли в сърцата на хората, колко сме богати, щом сме до близките си и ги виждаме щастливи. След това, когато заобиколим елхата и отворим подаръците, всички са получили това, което са си пожелали. Около всичкото вълнение от материалните подаръци отново забравяме истината.

А именно тя е, че най-страхотният подарък е обичта ни, която не се купува с пари, но е най-скъпа. Най-скъпите и най-ценни неща не се купуват с пари, те могат единствено да се подаряват. В този миг, когато осъзнаем, че най-прекрасното още не сме им го подарили, с тихи и внимателни стъпки, отиваме и им прошепваме двете много ценни думи: "ОБИЧАМ ТЕ!".

Това ни кара да проумеем, че Коледа не е просто дата от календара, че не трябва да разчитаме само на това, че стават чудеса. Ние самите можем да направим най-големите и най-красиви чудеса. По едно малко чудо всеки ден и ще изградим едно голямо вълшебство.