Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"

   DSCN2214 Всемирното Православие - Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"  Едно вълнуващо духовно тържество в Смолян отново показа защо са нужни предизвикателствата към детската душа. Защо, прегърнати, децата трябва да бъдат поканени да се вглеждат в живота  си, да оценяват добродетелите и те самите да благотворят. За поредна година Младежкият православен център „Чисти сърца” към Катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян обяви конкурс за творчество „Чудото на Коледа” и най-добрите рисунки, стихове и есета бяха публикувани в Коледния брой на вестник „Чисти сърца”.

В новия брой на вестник „Чисти сърца”, издание на едноименния Младежки православен център към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” - Смолян, са публикувани  наградените творби – рисунки, стихотворения и есета на 16-те победители в конкурса „Чудото на Коледа”. 

Конкурсът бе създаден миналата година под ръководството на епископ Антоний, за да привлече вниманието на децата към най-светлата личност на всички времена Иисус Христос и да  даде възможност на малките творци да изразят чувствата си, радостта и очакванията за Коледа – празника, свързан с  чудесата в обикновеното ни ежедневие.

Младежки Православен Център  "Чисти сърца"  и електронен портал "Всемирното православие"  обявяват конкурс за есе и детска рисунка на тема "Чудото на Коледа".  Като съорганизатор на конкурса, екипът на Всемирното Православие призовава своите млади читатели да участват активно в тази инициатива като разкажат или изобразят преживяване, което е  възродило вярата им или ги е подтикнало към добро дело. Текстовете и рисунките изпращайте на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 15. декември. 2010 г. 
 
chudoto%20na%20koleda Всемирното Православие - Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"

На 4 януари /вторник/ от 16, 15 часа в ресторант „Кипарис алфа” – Смолян, ще бъдат връчени наградите от детския конкурс „Чудото на Коледа” за рисунка, есе и стихотворение, организиран от Младежкия православен център „Чисти сърца” към Катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” и подкрепен от електронния сайт „Всемирното православие”.

P1220913 Всемирното Православие - Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"

Въпреки че беше петък 13, нищо не ни попречи да организираме тържествено награждаване на участниците в конкурса ,,Чудото на Коледа”, обявен от Младежкия православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” и електронния сайт „Всемирното православие”. Всички творби, които получихме за конкурса, са красиви, създадени с вдъхновение, затова бяхме изключително затруднени в избора си на победители. 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре