Академични събития зад граница

 

feastoffeasts_org Всемирното Православие - Академични събития зад границаВъв виртуалното пространство на адрес http://www.feastoffeasts.org/ можете да се запознаете с американски православен сайт на православна тематика, посветен на Христовото Възкресение. Според информация, публикувана на самия сайт, той е дело на служители на Православната Църква в Америка и Антиохийската православна архиепископия на северна Америка.  На сайта са поместени статии, посветени на Възкресение, които можете да прочетете тук. Наред с това порталът разполага с множество снимки и видеоматериали.

 

 

 

 

В периода 20 – 24. 04. 2009 г.  в Женева се проведе Конференция, посветена на  изпълнението на Дърбанската декларация и Програмата за действие за борба с расизма, расовата дискриминация, ксенофобията и свързаната с нея нетърпимост. В конференцията участваха представители на по-голямата част от страните – членки на  ООН, а също и представители на гражданското общества.

 Конференцията беше бойкотирана от някои държави – повече за обявеното несъгласие можете да прочете тук.

 Участниците Женевската конференция на ООН за борбата с расизма и ксенофобията осъдиха дискриминацията на християните.

 В документа, изготвен от форума  се изразява тревога относно ръста на религиозна нетърпимост, включително ислямофобията, антисемитизма,  християнофобията и антиарабизма“.

 

 

 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре